STK ‘Jajce’ ponovno na stolnoteniskoj mapi Bosne i Hercegovine

Podijeli članak:

Starije generacije naših sugrađana vjerojatno se dobro sjećaju kako je Stolnoteniski klub Jajce nekada imao važnu ulogu na stolnoteniskoj mapi Jugoslavije. O tome svjedoče i uspomene nekih danas svjetski renomiranih stolnotenisača koji su nastupali u „Dvorani u Gredama”, u Pijavicama.

Nekadašnju vrlo respektabilnu jajačku stolnotenisku scenu ponajbolje predstavljaju otac i sin Miroslav i Bojan Tokić. Osim što je osnovao naš klub i dugogodišnjim neumornim radom pretvorio ga u respektabilan sportski kolektiv, Miroslav je formirao mnoge reprezentativce i prvake bivše države te vodio mnoge reprezentativne selekcije, a danas živi i radi u Novoj Gorici, u Sloveniji, i dalje uživajući u stolnom tenisu. I Bojan je svoje prve svoje korake napravio upravo u našem klubu, da bi se kasnije, kao reprezentativac Slovenije, na europskim prvenstvima triput okitio broncom.

Nakon duge pauze, grupa entuzijasta i zaljubljenika u ovaj sport oživjela je 2018. godine ovaj stolnoteniski klub, koji danas broji tridesetak stalnih članova. Stolnoteniska dvorana nalazi se u sklopu gradske sportske dvorane, u kojoj članovi zajedno sa svojim trenerima Admirom Šabićem i Ivanom Budešom treniraju tri puta tjedno. Seniorska ekipa STK Jajce natječe se u 2. ligi FBiH.

Svoje najmlađe uzraste klub je predstavio na posljednjem državnom prvenstvu „Aladža Open“, održanom 21. i 22. 2023. u Ilijašu, na kojemu su članovi kluba nastupili u sljedećim kategorijama:

Najmlađe kadetkinje

1. Magdalena Miketa, 2013.

 

Najmlađi kadeti

1. Luka Jelica, 2012.

2. Karlo Budeš, 2015.

 

Kadetkinje

1. Mila Lukić, 2008.

2. Lana Miketa, 2009.

3. Lara Stipić, 2009.

4. Ilma Nasup, 2010.

 

Seniorke

1. Marija Lučić, 2006.

 

Veterani – do 49 god.

1. Ivan Budeš

2. Vlado Radovac

3. Josip Lučić

4. Josip Jimmy Budeš

 

Veterani – 50 do 59 god.

  1. Admir Šabić

Uz redovita ligaška natjecanja, prošle je godine pokrenuta i rekreativna stolnoteniska liga za sve zainteresirane. U prvoj sezoni natjecalo se 8 ekipa, a za sljedeću sezonu, koja se otvara početkom veljače 2023., već se prijavilo više ekipa nego za prošlu.

– U mnoštvu sportskih klubova i udruga u našem gradu stolnoteniski klub se ističe kao mjesto gdje se treneri, djeca i rekreativci, mladi i stari, međusobno upoznaju i zabavljaju, treniraju i prijateljuju. Svakako je veoma dobro da naš grad, uz vrlo šaroliku kulturnu i zabavnu scenu, također ima i vrlo raznoliku sporstsku ponudu. Stolnoteniska povijest i tradicija u gradu Jajcu ne smiju pastiu zaborav.

Stoga raduje činjenica da sve veći broj naših sugrađana, mlađih i starijih, pokazuju zanimanje za ovaj plemeniti sport. Uvjereni smo da će naš klub, na tragu svoje slavne tradicije i na krilima novih generacija, uskoro ostvarivati vrhunske rezultate te se još izrazitije profilirati kao mjesto okupljanja svih naših sugrađana koji žele oplemeniti svoj život sportom, rekreacijom i zdravim životnim navikama, poručili su iz STK ‘Jajce’.

 

 

(Jajce Online/Piše: Josip Jimmy Budeš)

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...

– Zaokružite datum u svom kalendaru – napisao je Safet Sarajlić, poznati aktivista, najavljujući...