Search
Close this search box.

Stiže serija o Zoranu Đinđiću, evo koji bh. glumci su dio ekipe

Podijeli članak:

Objavljen je trailer za seriju “Sablja” Vladimira Tagića i Gorana Stankovića koji govori o bivšem premijeru Srbije Zoranu Đinđiću.

Dragan Mićanović glumi Đinđića, Milica Gojković novinarku Danicu Mandić, Ljubomir Bandović policajca Borisa Rakića, a Lazar Tasić hirurga Uroša Ristića.

Feđa Štukan igra policajca sa kojim Boris (Bandović) radi na slučaju ubistva premijera, a ulogu Danicine (Gojković) majke odigrala je Jasna Đuričić.

U priči o ubistvu premijera i akciji “Sablja” su i likovi Milorada Ulemeka – Legije (Sergej Trifunović), Mileta Lukovića – Kuma (Miloš Timotijević), Dušana Spasojevića – Duće (Bojan Navojec), braće Simović (Marko Gizdavić i Nenad Heraković)…

Pored Štukana, u glumačkoj ekipi su se našli i sljedeći bh. glumci: Mirsad Tuka, Jasmin Geljo, Muhamed Hadžović, Izudin Bajrović i Dino Bajrović.

Autori serije su nastojali dati presjek društveno-političke situacije u Srbiji od 1990-ih do 2000-ih te dočarati atmosferu koja je 2003. vladala u zemlji. Istakli su da je dramska interpretacija stvarnih događaja plod mašte i kreativne slobode autora.

Glavni likovi su izmišljeni, a neke scene su rezultat pretpostavke, umjetničke obrade i ne predstavljaju objektivnu istinu. Emitovanje “Sablje” počinje 24. februara na RTS 1. Moći ćete je gledati svake subote i nedjelje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka