Stipe Tokić: Za napredno Jajce!

Podijeli članak:

‘- Nakon što sam mjesecima ponavljao kako Komisija koja provodi natječaje za Upravne odbore i Skupštine JP na razini Općine Jajce gdje sam ih otvoreno prozivao, a to činim i sada, da nije izabrana u skladu sa Zakonom i da su naklonjeni HDZ-u i SDA, jer HDZ i SDA imaju toliko sposobne kadrove u svojim redovima da drugi ljudi bez obzira na kompetencije nemaju potrebe da se prijavljuju na natječaje, i to Komisija očito zna i očito po toj formuli radi.

Treba im pomoć predsjednika Komisije, gospodina Ante Brtana koji će, primjerice, izabrati kolegu vijećnika Mladena Ladana u Upravni odbor JU Sport i rekreacija za razliku od nekih koji su kompetentniji i koji se bar rekreativno bave sportom. Kolegu sam uzeo kao još jedan super pokazatelj i primjer kako, pored toga što se prekršio Zakon o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima FBiH, prekršio i Zakon o sukobu interesa jer je, kao što svi znamo, kolega Mladen vijećnik u klubu HDZ BiH. Kao što gospodin Brtan sam sebe bira za ravnatelja “JU Agencija”, tako će i gospodin Ladan sam podržavati svoj rad u Vijeću.

Čudi me kako HDZ ima sposobnost da bira sam sebe, zašto onda nisu izabrali načelnika ako su već tako dobri u tome?! Kolega Mladen je jedan od primjera, ostali vijećnici će također biti kritizirani. Svaki ponaosob radi ovoga.

U utorak je većina u Općinskom vijeću svjesno zanemarila niz Zakona i dala Predsjedatelju da to provede, a ovaj je, vjerojatno ni ne znajući težinu ovih poteza, to sve prihvatio, potpisao, i s radnog mjesta možda otišao u Bugojno ili Vakuf da obučava u toku radnog vremena Predsjedatelja Općinskog vijeća Jajce, za koju mu građani daju plaću i koja je, podsjećam, u Jajcu profesionalna i ne bi smio da radi bilo koji drugi posao uz ovaj.

Ali valjda je to nacionalni hrvatski interes, tako kažu u HDZ-u jajačkom– kriminalno obavljanje posla i kriminalno donošenje odluka, stoji u saopćenju predsjednika HDZ 1990 Jajce Stipe Tokića.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Sutra će na mezarju Stražba Bulićima u Jajcu biće ukopano tijelo Begana Majdanca, koji...

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...