Stanivuković sa zimskom službom čistio snijeg s ulica Banje Luke

Tako se danas gradonačelnik, koji je zbog svojih sklonosti ka populističkim potezima već bio meta kritika bh. javnosti, pridružio radnicima zimske službe u čišćenju snijega sa saobraćajnica u Banjoj Luci.

Tu ne bi bilo ništa sporno da ovaj događaj Stanivuković nije popratio objavom na društvenoj mreži Facebook u kojoj od građana traži da mu komentarima na objavu na njegovom ličnom profilu javljaju stanje na putevima u njihovim naseljima.


“Kritika pada brže nego snijeg, ali potrudit ćemo se da očistimo i jedno i drugo. Od ranih jutarnjih sati zajedno s našom zimskom službom obilazimo teren. Važno je da upoznamo građane sa činjenicom da se čišćenje snijega odvija prema prioritetima, a jedan od prioriteta je taj da putevi prema Kliničkom centru, Hitnoj pomoći, vatrogascima i slično, budu prohodni, ali nijedan dio Banje Luke neće biti zapostavljen. Građane molimo za strpljenje i razumijevanje, a naše službe će i u narednim satima intenzivno raditi. Nastojimo da kroz što kraće vrijeme uđemo u svaku ulicu, zato budite slobodni nam putem komentara javljate stanje u vašim naseljima”, stoji u njegovoj objavi na Facebooku.

U nešto manje od mjesec, koliko se Stanivuković nalazi na čelu najvećeg grada manjeg bh. entiteta, gradonačelniku je bh. javnost zamjerila mnogo šta.

Stanivukovićev potez da prvi dan na posao u Gradsku upravu dođe autobusom mnogi su nazvali populizmom uzevši u obzir da on živi u luksuznoj vili. Stanivuković je njihove tvrdnje opravdao isti dan kad se s posla vratio skupocjenim terencem čija se vrijednost procjenjuje na više od 70 hiljada eura.

 

 

 

(Klix)