Search
Close this search box.

Šta je potrebno za savršeno njegovano lice ljeti?

Podijeli članak:

Sa dolaskom ljeta, mnogi od nas se raduju sunčanim danima, ali da li ste spremni za zaštitu svoje kože? Miljana Spaić, iskusna kozmetičarka, otkriva sve što treba da znate o pravilnoj njezi kože tokom ljeta, sprečavajući potencijalno nepopravljive posljedice, piše blic.rs.

Ona naglašava da ljeti koža zahtjeva posebnu pažnju zbog čestih izlaganja suncu, soli i hloru, što može dovesti do niza problema poput suvoće, perutanja, tamnih fleka i povećane pojave bora. UV zraci mogu izazvati ozbiljna oštećenja DNK kože, smanjujući njenu elastičnost i čineći je podložnom prevremenom starenju.

Kako biste očuvali zdravlje svoje kože tokom ljeta, Spaić preporučuje nekoliko ključnih koraka. Prvo, redovno čišćenje kože je od suštinske važnosti, jer uklanja nečistoće i mrtve ćelije kože koje se nakupljaju na površini. Zatim slijedi hidratacija, koja je posebno važna za obnavljanje izgubljene vlage i održavanje mekoće i glatkoće kože.

Piling tijela i lica je takođe važan korak jer pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i poboljšava cirkulaciju. Nakon toga, toniranje kože pomaže u balansiranju pH vrijednosti i priprema kožu za dalju njegu. Serum i krema prilagođeni tipu kože su ključni za pravilnu hidrataciju i hranjenje kože esencijalnim hranljivim materijama.

Kada je riječ o zaštiti od sunčevih zraka, Miljana Spaić ističe važnost korišćenja proizvoda sa odgovarajućim SPF-om. Ova zaštita ne samo da sprečava opekotine od sunca, već i smanjuje rizik od razvoja ozbiljnijih problema poput raka kože, prenosi Krstarica.

Savjeti o pravilnoj njezi kože tokom ljeta trebaju biti dio svakodnevne rutine kako biste održali kožu zdravom, blistavom i zaštićenom. Vaša koža će vam biti zahvalna na uloženom trudu i pažnji!

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Nekadašnji hrvatski košarkaš Damjan Rudež, koji je od 2014. do 2017. godine nastupao u...

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas rezolucijuo Srebrenici.

Uprkos brojnim upozorenjima nadležnih institucija iz godine u godinu o tome šta se sve...

Nova studija je otkrila da navike spavanja mogu biti rani znak potencijalnog lupusa.

Proizvodnja cigareta nekada je zahtijevala tehnologiju koja je bila smještena samo u velikim fabrikama....

Slovenija će produžiti kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom za još šest mjeseci,...