Sramota današnjih veza: Par mjeseci smo super, a onda hladan tuš

Primijetili ste da se u vašim vezama ponavlja jedna ista stvar – prva dva-tri mjeseca sve ide kao podmazano, a onda partner, naizgled odjednom, izgubi interesovanje za vas?

Evo koji su najčešći razlozi za to.

Na različitim ste “stranama”

Jako je važno da i vi i partner želite isto od veze. Prvih mjesec-dva muškarci obično “opipavaju” situaciju u vezi, odnosno provjeravaju koliko ste kompatibilni i žele li da nastave vezu.

Žene, s druge strane, uglavnom ne ulaze sa nekim u vezu dok nisu sigurne da to zaista žele, tako da im najčešće nije potreban “probni” period.

Muškarcima je potrebno duže da odluče da li žele vezu, a ako osjete imalo pritiska u vezi sa tim, bježaće glavom bez obzira.

Niste mu dali prostora da odluči šta želi

Pripadnicima “jačeg” pola su potrebni vrijeme i prostor da odluče šta žele. Kao što smo rekli, oni na početku prosto puštaju da se veza odvija kako bi vidjeli da li žele nešto ozbiljnije, a ako mu ne date prostora i vremena da razmisli o svemu, osjećaće pritisak da vas usreći. I pobjeći će.

Zaljubljenost je iščezla

Zaljubljenost i privlačnost na početku veze čine da sve teče glatko, ali da bi veza postala ozbiljnija i duže opstala, potrebni su emocionalna povezanost i zajedničke vrednosti.

Dakle, možda ste kratkoročno odgovarali jedno drugom, ali među vama nema onoga što je potrebno za nešto više.

 

 

(avaz)