Search
Close this search box.

Sprema se revolucija u atletici, svemu je kumovao skok “Supermana” s Jamajke

Podijeli članak:

Takmičenje u skoku u dalj više nikada neće biti isto ako je suditi prema trenutnim najavama koje dolaze iz svijeta svjetske atletike.

Naime, na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti viđen je nesvakidašnji skok Jamajčanina Careyja McLeoda (25) koji je pao direktno na glavu.McLeod se prilikom pripreme faktički sapleo, a pri doskoku nažalost i povrijedio.

Situacija je jedno vrijeme bila predmet šprdnje na društvenim mrežama gdje je Jamajčanin dobio i nadimak “Superman”.Ipak, ljudi iz svjetske atletike su čitavu situaciju shvatili daleko ozbiljnije pa će doći do korjenitih promjena.

Plan je da se linija (daska) sa koje atletičari skaču nakon zaleta modifikuje na takav način da se smanji mogućnost neželjenih situacije poput pomenute iz Budimpešte.

Nepoznato je kako će sve to izgledati i šta će tačno biti drugačije, ali je jasno da će se na tome raditi u najkraćem mogućem periodu.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale...

Iako njihova riba završi na trpezama i tanjirima širom BiH, samo na sedmičnoj bazi...

Mišo Banjac publici u BiH i regionu je poznat kao lider popularnog “Jet Set”...

Žena E. H. (29) iz Gračanice preminula je sinoć nakon komplikacija poslije porođaja.

Ledo plus je najveći proizvođač sladoleda i distributer smrznute hrane u Hrvatskoj. Ukoliko želite...

Klub Bošnjaka Gradskog vijeća Stolac uputio je zahtjev za poduzimanje hitnih mjera vezano za...