Jajce Online
JAJCEMAGAZINVIJESTI

Spektakularni koncert ‘Dubioze kolektiv’ u Jajcu

U Jajcu će od 24. do 26. avgusta/kolovoza biće održan treći po redu kulturno-turistički događaj ”Desant na Jajce 2022.”, u sklopu kojeg će kao zvijezde muzičkog programa nastupiti članovi banda “Dubioze kolektiv” na jajačkoj tvrđavi (nedjelja, 24.avgust), ispod spektakularnog plivskog vodopada nastupit će čuveni turski DJ i producent  Burak Jeter (ponedjeljak, 25. avgusta) te koncert vrhunskog interpretatora sevdaha Damira Imamovića (utorak, 28. avgusta), piše Jajce Online.

Također,  na tvrđavi u Jajcu bit će upriličene filmske projekcije najboljih filmova s 28. Sarajevo Film festivala.

„Desant na Jajce 2022.“ događaj je čiji je cilj obogatiti kulturnu ponudu Jajca u ljetnom periodu, s namjerom da se u ovaj grad privuče što više turista, ali i da se promoviše bogata kulturno-historijska i prirodna baština kraljevskog grada Jajca.

PROČITAJTE JOŠ:   U BiH poskupjeli i klima uređaji, ove godine povećana potražnja

Produkcijski će ovi događaji bit će na visokom nivou, a očekuju se i posjetioci iz čitave Bosne i Hercegovine, ali i drugih zemalja.

Organizatori događaja „Desant na Jajce“ su Inicijativa „Odmori u BiH“ i JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ uz partnerstvo navigator.ba, linden.ba te podršku USAID-a i Općine Jajce.

 

 

(Jajce Online)

 

Povezane vijesti

Vratio se iz Kuvajta i pokrenuo biznis u Jajcu

admin

Makeup rutina: Kako odabrati savršenu nijansu pudera?

admin

8 simptoma pokazuju da li imate osjetljiva crijeva

admin