Sparkasse banka u akciji čišćenja Malog Plivskog jezera

Podijeli članak:

Volonteri Sparkasse banke ponovo su udružili snage s članovima Ronilačkog kluba Bosna, kako bi sproveli još jednu u nizu akcija čišćenja bh. voda. Ovog puta očišćeno je korito i obale Malog Plivskog jezera kod Jajca, a tom prilikom prikupljeno je više od 200 kg čvrstog otpada.

Zahvaljujući ovoj akciji, koja je protekla u izvanrednom raspoloženju i dobroj koordinaciji učesnika, u ljepoti i čistoći Malog Plivskog jezera sada mogu uživati svi posjetioci.

Amir Softić, predsjednik Uprave Sparkasse bank, tom prilikom je izjavio.

– U sklopu brojnih projekata zaštite životne okoline, Sparkasse banka je pokrenula i projekat čišćenja bh. rijeka i jezera. Imali smo čast i zadovoljstvo biti u Jajcu, na Malom Plivskom jezeru, biseru našeg prirodnog i turističkog naslijeđa i baštine. Sparkasse banka, skupa sa svojim zaposlenicima i partnerima iz Ronilačkog kluba Bosna, i ovog puta je pokazala da ova zemlja može biti mnogo ljepša, bolja, kvalitetnija i čistija. Vlastitim primjerom želimo to pokazati javnosti i ohrabriti sve one koji žele uraditi nešto slično da nam se pridruže, istakao je Softić, čije porijeklo upravo vodi iz Jajca.

Zadovoljstvo zbog rezultata ove akcije izrazio je i Edin Hozan, načelnik Općine Jajce.

– Ovo je postala redovna godišnja akcija koju sprovode naši prijatelji iz Ronilačkog kluba Bosna iz Sarajeva, a i naši ronioci iz Jajca. Čišćenjem Malog Plivskog jezera oni daju doprinos čistoći našeg okoliša, a sve uz sponzorstvo i podršku Sparkasse banke kojoj se ovom prilikom zahvaljujem“.

Naredna akcija čišćenja održat će se na rijeci Bosni.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Kada tražimo smještaj na putovanju, bazen će često biti razlog koji će nekom mjestu...

Ko napušta brod jer nije onako kako je zacrtao?

U dva dana video zapis je pregledalo preko 800 tisuća korisnika te mreže, a...

U polju, poviš džamije u rogatičkom selu Žepa, nalazi se misteriozno stablo šljive. Koja...

Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze...

Sve su češći nesrećni slučajevi povreda građevinskih radnika, ponekad i sa smrtnim ishodom. Prije...