Jajce Online
SPORT

Španski selektor naredio igračima da izvedu po 1.000 penala, na kraju su tako ispali od Maroka

Selektor Španije Luis Enrique naredio je svojim nogometašima da izvedu po najmanje 1.000 penala kako bi spremni došli u Katar, no nakon jedanaesteraca su završili svoj nastup na Svjetskom prvenstvu.

Kao i na Evropskom prvenstvu prošle godine, penali su bili ponovo kobni za Španiju i na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Prošle godine bila je to Italija, a sada je bolji bio Maroko.

Zanimljivo, Španci su promašili sva tri penala protiv Maroka. Zbog svega toga bizarno je da je Enrique naredio svojim igračima da izvedu po 1.000 penala prije dolaska u Katar.

Izjava je brzo postala viralna nakon što je Španija ispala na penale.

“Pretpostavljam da su me svi igrači ispoštovali. Prije godinu dana u španskom trening-kampu naredio sam im da do Katara svi moraju izvesti 1.000 jedanaesterac. Ako čekate da dođete ovdje na Svjetsko prvenstvo i vježbate, to neće biti dovoljno”, rekao je Enrique na jednoj od konferencija za medije u Kataru.

Enrique je dodao da su penali sve manje sreća, pošto golmani imaju sve veći utjecaj.

“To je trenutak maksimalne napetosti, vrijeme da pokažeš živce i da možeš šutirati penal na način na koji si odlučio, ako si to izvježbao 1.000 puta. Može se trenirati, kontrolisati i upravljati napetostima. Sve je manje sreće jer golmani imaju sve više utjecaja”, dodao je Enrique.

No, ni tih 1.000 jedanaesteraca nije bilo dovoljno da se postigne makar jedan gol. Promašivali su Pablo Sarabia, Carlos Soler i Sergio Busquets.

(Klix)

Povezane vijesti

Edin Džeko lovi svoj deveti trofej

admin

Hapšenja u Premiershipu: Nacistički pozdravi pred najvećom jevrejskom navijačkom bazom

admin

Halilhodžić: Istina, jutros sam dobio poziv Brazilaca

admin