Španski savez zbog poljupca traži ostavku od Rubialesa: Težak udarac za naš nogomet

Podijeli članak:

Španski nogometni savez zatražio je sinoć trenutnu ostavku predsjednika Luisa Rubialesa (46) jer je poljubio u usta nogometašicu Jennifer Hermoso (33) tokom dodjele zlatnih medalja na Svjetskom prvenstvu.

Naime, predsjednici saveza autonomnih regija nakon sastanka su objavili saopštenje u kojem su odbili podržati Rubialesa.”Nakon posljednjih događaja i neprihvatljivog ponašanja koje je teško naštetilo imidžu španskog nogometa, predsjednici traže da Luis Rubiales odmah podnese ostavku kao predsjednik RFEF-a”, stoji u saopštenju.

Ujedno su jednoglasno dali podršku sadašnjem potpredsjedniku Pedru Rochiju za vođenje nove etape.Podsjetimo, Rubiales tvrdi da je poljubac dao uz pristanak igračice Hermoso, a u petak je iz sjedišta RFEF-a poručio da neće odstupiti s dužnosti.

Dan kasnije Međunarodna nogometna federacija (FIFA) mu je zabranila obnašanje dužnosti u nogometu na 90 dana dok ne završi istražni disciplinski postupak te dok ne bude obznanjena konačna odluka.

Rubiales vodi RFEF od maja 2018. godine, a Španija je od tada postala svjetski prvak u “A” ženskoj reprezentaciji kao i uzrastima do 17 i do 20 godina.

S druge strane, muška reprezentacija osvojila je 2020. srebro na Olimpijskim igrama, a ljetos Ligu nacija u finalnoj pobjedi nad Hrvatskom nakon penala.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.

Turistička zajednica općine Jajce 27. i 28. septembra obilježava Svjetski dan turizma.

Sudeći prema iskustvu iz perioda inflacije, nakon što gorivo ponovno bude skuplje – uslijedit...

Nermina Kovač je samohrana majka troje djece.

Zukan Helez, ministar odbrane BiH bio je večerašnji gost “Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem”...