Search
Close this search box.

Spahović sjeo za volan odmah nakon što je pušten iz zatvora iako mu je to sud zabranio naredne tri godine

Podijeli članak:

Benjamin Spahović, koji je odslužio dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog teške saobraćajne nesreće koju je počinio u Sarajevu, izašao je iz zatvora i nastavio kršiti kako saobraćajne propise, tako i kaznu koju mu je odredio sud.

U septembru 2022. godine je Spahović osuđen na dvije godine zatvora i trogodišnju zabranu upravljanja automobilom nakon što je sporazumno priznao krivicu za saobraćajnu nesreću na Drveniji, u kojoj je teško povrijeđen Orhan, sin bh. oskarovca Danisa Tanovića.Sudeći prema videosnimcima sa njegovih društvenih mreža, Spahović je danas izašao iz zatvora i odmah je sjeo za volan. Međutim, to nikako nije smio učiniti s obzirom na to da mu je sud izrekao zabranu upravljanja vozilom koja na snagu stupa odmah nakon što izađe iz zatvora.

On se oglušio o sudsku presudu što znači da bi MUP KS i Općinski sud u Sarajevu trebali reagovati i sankcionisati Spahovića. Policija je upoznata sa ovim snimcima te se očekuje da nešto bude poduzeto u što skorijem roku.

Osim toga, na videosnimku koji je objavio, vidi se da je počinio i niz prekršaja, koji uključuje i krajnje rizično preticanje na punoj liniji i korištenje mobilnog telefona.

Porodici Tanovića se izvinio večeras Instagram objavom kazavši da mu nije bila namjera da ga udari. No, očigledno je da Spahoviću nije potrebna nikakva namjera i da je dovoljno da sjedne u automobil kako bi bio opasnost po sve nas, a što je još jednom danas dokazao.

 

 

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka