Smijenjen Davor Šuker: Marijan Kustić novi predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza smijenila je dosadašnjeg predsjednika Davora Šukera. Novi predsjednik je Marijan Kustić, bivši HDZ-ov saborski zastupnik te dugogodišnji nogometni djelatnik.

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza smijenila je dosadašnjeg predsjednika Davora Šukera. Novi predsjednik je Marijan Kustić, bivši HDZ-ov saborski zastupnik te dugogodišnji nogometni djelatnik.

Izbor novog predsjednika bio je stvar formalnosti: Marijan Kustić koji već nekoliko godina obavlja dužnost prvog operativca HNS-a. Šuker je devet godina bio na čelu HNS-a, gdje ga je doveo Zdravko Mamić, nekad gazda hrvatskog nogometa, a danas bjegunac od pravosuđa.

U oproštajnom govoru Šuker je kazao da mora zahvaliti onima koji su ga doveli i radili s njim, ali nije spomenuo Mamića, Kustića ni bilo kojeg drugog člana vlasti HNS-a.

“Svoj lik i djelo sam 24 dnevno, 365 dana u godini, davao hrvatskom nogometu. Svojim znanjem želio sam napraviti od HNS-a najuspješniju sportsku organizaciju i uspješan brend i mislim da sam u tome uspio. Nisam to napravio sam i zahvaljujem svima koju sa mnom tu priču pisali. Ponosan sam na srebro u Rusiji, najveći uspjeh u povijesti. Drago mi je da sam kao igrač i predsjednik bio dio najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa. A reprezentacija pod mojim vodstvom plasirali smo se na sva četiri velika natjecanja, mlada reprezentacija postigla je najveći uspjeh, izgradili smo nove travnjake i poboljšali status futsala i ženskog nogometa. Pomogli smo Hrvatskoj nakon potresa, prebrodili smo pandemiju. Pridonio sam kao član Uefe da mnogi naši ljudi uđu u strukture krovne organizacije i to ću činiti i dalje, radit ću uvijek u interesu hrvatskog nogometa. Bio sam i ostat ću odan hrvatskom nogometu svim svojim bićem. Vidimo se već u rujnu u Moskvi na utakmici s Rusijom”, rekao je Šuker na odlasku.

Kustić je bio jedini kandidat za predsjednika te je izabran jednoglasno, uz podršku svih županijskih nogometnih saveza, što se dogodilo prvi put u historiji.

Šuker nije stekao uvjete za kandidaturu ni jer ga niko od županijskih baza nije htio nominirati. Odlazi na pola mandata, nakon pritiska članova Izvršnog odbora koji su sazvali izvanrednu Skupštinu prije Eura te raspisali nove izbore za predsjednika.

KOMENTARI