Search
Close this search box.

Slučaj ubistva Aleksandre R: Optuženi iz BiH potpuno uračunljiv

Podijeli članak:

Sudski vještak psihijatrijske struke juče je svjedočio na suđenju Dejanu B. (51) iz BiH i Ujguru T. (48), državljaninu Njemačke koje terete za ubistvo Aleksandre R. (39), Dejanove bivše emotivne i poslovne partnerke.

Sudski vještak je iznio svoj sud da je riječ o apsolutno uračunljivim osobama, koji ne pokazuju znakove bilo kakvih psiholoških poremećaja:

“Štaviše, nijedan od njih dvojice nema istoriju bilo kakve psihijatrijske bolesti ili oboljenja“, rekao je vještak. On je podsjetio da je neuračunljivost krivičnopravni institut koji predstavlja jedan od osnova isključenja krivične odgovornosti, što ovde nije slučaj.

Podsjetimo, iako tijelo još nije pronađeno, za ubistvo Aleksandre R. terete se Dejan B. iz BiH i njegov poslovnih partner Ujgur T. (48), kojima se već mjesecima sudi.

Naime, istražioci sumnjaju da je nakon raskida Dejana i Aleksandre u proljeće 2022. godine došlo do pogoršanih odnosa između bivših partnera. Oni nisu bili samo u vezi, već su bili i poslovno povezani. On joj je u više navrata prijetio, a ona je podnijela nekoliko krivičnih prijava protiv njega.

Prema istrazi, motiv zločina je velika suma novca. Naime, 39-godišnjakinja je bila na visokoj funkciji u banci, a 50-godišnjak iz BiH ju je koristio za poslove s nekretninama koji su išli preko drugooptuženog Nijemca.

Nakon što su se razišli, žena je prestala sarađivati ​​i odbila pristup svojim računima. Oni su izvršnim nalogom pokušali doći do iznosa od 785.000 evra, oko kojih su se sporili, ali je Aleksandra R. podnijela krivičnu prijavu protiv njih.

Međutim, svega sedam dana prije glavnog ročišta u ovom slučaju, ona je nestala. Inače, kako prenose njemački mediji, optuženi se nisu izjašnjavali o krivici, ali su svo vrijeme tvrdili da je Aleksandra R. dobrovoljno preselila u inostranstvo, s obzirom da je porijeklom iz Rumunije.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce objavilo je natječaj za dodjelu Književne nagrade “Nikola...

Danas je u Jajcu, na relaciji Divičani-Kuprešani, održana spektakularna manifestacija 6. Međunarodni auto slalom...

Mišo Banjac, Prijedorčanin koji živi i radi u njemačkom Minhenu, polako gradi svoju muzičku...

Lepa Brena je sinoć u klubu na Krku svojim energičnim nastupom opet pokazala zašto...

Netflix će od 24. jula prestati da nudi podršku za svoju aplikaciju na više...

SK Fight prenosiće u noći sa subote na nedjelju (4.00) UFC reviju u kojoj...