Napadač koji je tokom karijere nosio i dresove zagrebačkog Dinama, italijanskog Torina, te švicarskih klubova Zuricha i Badena 1897, nakon karijere ostao je živjeti u Švicarskoj.

U razgovoru za Sportske novosti prisjetio se kako je iz Želje prešao u Dinamo, prisjetio se saradnje sa Ćirom Blaževićem i Ivicom Osimom, govorio je i reprezentacijama Hrvatske i BiH, ali i otkrio ko je, za njega, najveći igrač ovih prostora.

O (ras)padu Zmajeva, lošoj igri i još gorim rezultatima je bio direktan

– Nema kvaliteta. Imamo Džeku, ali on ima već 37 godina, a u toj dobi igrač ne može biti budućnost jedne ekipe. Neću reći da su igrači mediokriteti, ali stvar je očita

Ako gubiš dvaput od Luksemburga, sve je jasno. One prilike koje su imali Ćiro protiv Portugala i Baka Slišković protiv Danske, to je bilo najbliže velikom rezultatu, jer ekipa je bila vrlo dobra. Nije lako složiti ozbiljnu ekipu. Manchester United svakog ljeta potroši na pojačanja 300 miliona eura, pa mu svejedno godinama ne ide – kazao je Škoro za SN.

Najbolji igrač s ovih prostora?

– Teško mi je uspoređivati. Za mene je Safet Sušić bio uvjerljivo najbolji igrač u bivšoj Jugoslaviji, ali Luka Modrić je nadmašio sve. Niko nema takav kontinuitet, niko ne traje toliko na vrhunskoj razini. Nije isto biti najbolji u Realu ili Athleticu iz Bilbaa. Kapa do poda – naglasio je Škoro.