Ski centar Rostovo u novom ruhu otvorio ski sezonu, prvi posjetioci iz BiH i Hrvatske

Ski centar Rostovo spremno je dočekalo ovosezonski snijeg. Staze za skijanje su idealne, uspinjače u funkciji, a za sve posjetioce pripremili su i odličan smještaj i restoran koji upotpunjuje zimski ambijent s pogledom na etno selo.

U razgovoru za Klix.ba voditelj Ski centra Rostovo i Etno selo “Babići” Rusmir Kurbegović je kazao da je centar preuzeo investitor iz Katara te da je osim radova na ski liftovima i stazama u potpunosti rekonstrusan hotel i restoran, kao i etno selo u neposrednoj blizini skijališta.

“Teška je situacija zbog koronavirusa, a objekat smo prošle godine kompletan renovirali kako bismo spremno dočekali ovu zimsku sezonu. Dobro smo se pripremili, ali koronavirus nas usporava u organizaciji svih događaja. Otvorili smo skijalište, snijega ima, staze su spremne, a naredne sedmice ćemo praviti i umjetni snijeg ako nam dozvole to temperature”, kazao je Kurbegović.

Ski centar Rostovo tokom novogodišnjih praznika imao je dosta rezervacija iz Bosne i Hercegovine, ali i iz Hrvatske, iako su mnogi odgodili zbog komplikovanih odlazaka/dolazaka iz Hrvatske. Istakao je da se nada popuštanju mjera za goste iz Hrvatske s obzirom na to da je ovaj ski centar omiljena destinacija gostima iz Dalmacije.

“Naše skijalište je travnato i nemamo problema s oštećenjem skija i povredama skijaša. Opremili smo dva sidro-lifta s kapacitetom od 1.500 skijaša. U narednom periodu, ako Bog da, investitori planiraju investicije u skijalište i brojne druge stvari koje se tiču ljetnog turizma. Vještačko jezero smo planirali praviti već 2020. godine, ali zbog pandemije smo sve morali prolongirati”, dodao je Kurbegović.

(Klix)