Search
Close this search box.

Skandal u Engleskoj: Treneru Čelzija doživotna zabrana bavljenjem fudbala

Podijeli članak:

Treneru Čelzija Gvinu Vilijamsu (Gwyn Williams, 76) doživotno je zabranjeno bavljenje fudbala zbog zlostavljanja, objavio je “The Athletic”.

Vilijams je 27 godina obnašao razne funkcije u Čelziju. Njemu je fudbalski savez Engleske uveo zabranu još 2019., ali to nije javno objavljeno.

On je je odstranjen iz fudbala zbog rasizma i maltretiranja igrača jer je navodno zlostavljao dječake od 12 godina na rasnoj osnovi.

– Jezik koji je ponekad koristio kada je razgovarao sa crnim igračima bio je okrutan, šokantan – rekao je anonimni igrač koji je pomagao u ovoj istrazi.

Protiv Vilijamsa su podnesena i dva policijska izvještaja, uključujući optužbe za seksualno zlostavljanje igrača omladinskog tima Čelzija.

Vilijams je u oba slučaja negirao krivicu, a na osnovu tih informacija FA je odlučio da on ne predstavlja seksualnu opasnost za djecu.

Inače, tokom svojih 27 godina u Čelziju, Vilijams je između ostalog član stručnog štaba Klaudija Ranijerija (Claudio), koji je bio trener tima od 2000. do 2004. godine.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uprkos brojnim upozorenjima nadležnih institucija iz godine u godinu o tome šta se sve...

Nova studija je otkrila da navike spavanja mogu biti rani znak potencijalnog lupusa.

Proizvodnja cigareta nekada je zahtijevala tehnologiju koja je bila smještena samo u velikim fabrikama....

Slovenija će produžiti kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom za još šest mjeseci,...

Italijanska Serija A naredne sezone bi mogla imati šest predstavnika u Ligi prvaka, što...

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale...