Sjajno izdanje predpionira – 3.mjesto na turniru u Donjem Vakufu

Najmlađi košarkaši i košarkašice našeg kluba, predvođeni trenerskim dvojcem Čejvan – Kahriman, ovaj vikend učestvovali su na turniru KUP 14. SEPTEMBAR u Donjem Vakufu u organizaciji naših prijatelja iz KK ‘Promo’ Donji Vakuf. Sjajni dječaci i djevojčice osvojili su 3.mjesto te je to ujedno i prvi osvojeni pehar za ovu generaciju, 2010./2011.

Prva utakmica odigrana je protiv odlične ekipe OKK ‘Igman’ Istočna Ilidža. Naša ekipa odlično je otvorila susret te nakon 1/4 imala prednost na svojoj strani. Dobra igra nastavljena je i u ostatku susreta no dosta grešaka uvjetovalo je da gosti preokrenu rezultat u svoju korist, što su znali i sačuvati. Krajnji rezultat glasio je 29:48 a u našoj selekciji dominirali su Zvonimir Crnoja sa 15p te Ajdin Lončar sa 12p.

U susretu za treće mjesto snage smo odmjerili sa ekipom KK ‘Jumper’ Zenica. Pravi sjaj i odlična timska igra ove selekcije došli su do izražaja u ovom odličnom susretu. Naši dječaci i djevojčice pokazali su dominaciju od samog starta te kontrolisali tempo igre tokom sve četiri dionice. Na kraju slavlje i zaslužena pobjeda rezultatom 58:22. Istakli su se Ajdin Lončar sa 30p, Zvonimir Crnoja 20p, Adin Hajder 4p, Halilović Anes 2p, Ivan Ištvanić 2p.

Prvo mjesto zauzela je odlična ekipa KK ‘Promo’ koji su u finalu savladali ekipu OKK ‘Igman’ Istočna Ilidža rezultatom 48:20. Čestitke!

Za našu ekipu svi igrači su upisali svoje minute a nastupili su: Ajdin Lončar, Zvonimir Crnoja, Ermin Bevab, Emin Kurić, Ivan Smoljan, Anes Halilović, Mihael Petonjić, Boris Petonjić, Martin Tokić, Luka Pastuhović, Adin Hajder, Ivan Ištvanić, Ela Zolić, Ema Kasper, Kenan Joldić, Sani Džankić, Andrej Klišanin.

Čestitamo našim košarkašima i košarkašicama i trenerima na koje smo zaista ponosni. Vjerujemo kako je ovo samo jedan u nizu uspjeha koji ih čekaju u budućnosti. Zahvaljujemo se našim prijateljima na pozivu, gostoprimstvu te čestitke na odličnoj organizaciji.

(kkvodopad)

KK Vodopad