Šipovo: Raj za relaksaciju i aktivnosti na selu

Bilo da se odlučite da budete aktivan učesnik ili samo posmatrač seoskih aktivnosti, jedno je sigurno – u Šipovu vam neće biti dosadno!

Ukoliko ste ranoranilac, uživajte u jutarnjem poju ptice, buđenju prirode uz kafu ili jednostavno gledajući pejzaž obasjan prvim jutarnjim zracima. Možete da se pridružite domaćinima u obilasku stoke.

Ukoliko vas opije svjež planinski vazduh, pa se uspavate, ne brinite. Domaćinski doručak će vas čekati ma kada ustali.

Nakon njega možete da učestvujete u kosidbi, kupljenju sijena i ostalim radovima. Kao posmatrač ili kao rekreativni učesnik – izbor je samo vaš!

– Za ljubitelje dobrog zalogaja i kuvare-gurmane tu su domaćice da vas uključe u proces pripreme pite, ljevuše, uštipaka i ostalih specijaliteta ovog kraja. Ukoliko vas bude zanimalo, saznaćete i recepte ovih jela, pa ćete moći da ponesete najoriginalniji gastronomski suvenir i da ga podijelite sa svojim prijateljima kod kuće. Ako imate istraživačkog duha ili samo uživate u aromatičnim biljkama, možete krenuti u potragu za brojnim ljekovitim biljkama, ukusnim šumskim plodovima ili pečurkama – poručuju iz Turističke organizacije Šipova.

Radoznalcima, nemirnim duhovima, obožavaocima prirode, istraživačima, avanturistima, rekreativcima i svima koji se tako osjećaju predlažemo otkrivanje pećina, vodopada, vidikovaca, kanjona, obala rijeka i predivnih pejzaža koji se nalaze u selu i bližoj okolini.

 

Izvor: TO Šipovo / Foto: Magdalena Kalaba