Šipoljvanin nastradao tokom šumarskih radova u Austriji

Podijeli članak:

U nedavnoj tragediji koja se dogodila prilikom šumarskih radova u blizini Reichraminga, Gornja Austrija, mladić po imenu S.S. iz Šipova tragično je izgubio život. Nesreća se dogodila dok je 34-godišnji šumski radnik, bh. državljanin koji je živio u Štajerskoj, radio s dvojicom svojih kolega u gustoj šumi, a prenose austrijski mediji.

Prema informacijama koje je pružila policija, trojica radnika bila su angažirana na vezivanju užeta za drveće kako bi ih kolega mogao povući na šumski put. Nažalost, dok su obavljali svoje zadatke, jedno se drvo neočekivano otkinulo i prilikom pada udarilo 34-godišnjaka koji se nalazio ispod. Oštra grana drveća teško ga je ozlijedila, a hitne službe odmah su pozvane kako bi mu pružile pomoć.

Unatoč brzoj intervenciji tima iz spasilačkog helikoptera “Christophorus 10” i ostalih medicinskih službi, povrede su bile preteške i nažalost, nisu uspjeli spasiti mladićev život. S.S. je iskrvario na smrt prije nego što je ikakva pomoć mogla stići do njega.

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Jajce je  bilo domaćin radno konsultativnog sastanka s predstavnicima državnih, kantonalnih, lokalnih i međunarodnih...

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...