Sindikat HT-a Mostar za sljedeći tjedan najavio prosvjed

Predsjednik Sindikata HT-a Mostar Saša Živković upozorio je danas u Mostaru na višemjesečno opstruiranje Uprave HT-a u vezi sa zaključivanjem granskog kolektivnog ugovora za područje telekomunikacija u Federaciji BiH te je za sljedeći tjedan najavio izlazak radnika HT-a na ulice.

Predstavnici Sindikata još jednom su pozvali Upravu HT-a da da pisanu suglasnost za zaključenje granskog kolektivnog ugovora. U suprotnom, najavili su prosvjed u Mostaru za utorak, 22. prosinca.

“Po sadašnjem stanju stvari, jedina prepreka zaključivanju granskog ugovora je Uprava HT-a na čijem čelu sjedi Vilim Primorac”, rekao je Živković.

On je naveo kako se oko pet tisuća djelatnika HT-a Mostar i BH Telecoma već šest mjeseci “bez ikakva opravdanja uskraćuje za sve ono što imaju njihove kolege u ostalim javnim poduzećima”.

Po Živkovićevim riječima, prema informacijama kojima on raspolaže, a vezane su za pregovore koji se vode u Sarajevu između reprezentativnih sindikata, uprava telekoma i Vlade Federacije BiH, jedina sporna stvar da bi se granski ugovor zaključio je nepostojanje suglasnost Uprave HT-a.

“Samo smo tražili da se u doba pandemije zaštite radnici i jedne i druge kompanije dodatnih 12 mjeseci”, rekao je Živković.

Dodao je kako u nedostatku informacija radnici sumnjaju u namjeru privatizacije telekomunikacijskog sektora u Federaciji BiH.

BHRT