Šimunović: Peticiju sam potpisao prošle sedmice, stojim uz narod

Nakon jučer objavljenog poziva Edinu Hozanu i Ivi Šimunoviću da kao predsjednici dvije najveće političke partije u Jajcu potpišu peticiju, prva reakcija je stigla rano jutros.

Presjedatelj OV Jajce i predsjednik HDZ Jajce Ivo Šimunović je u telefonskom razgovoru obavijestio Samira Beharića, jednog od predstavnika nevladinih organizacija koje se bore protiv gradnje MHE na Plivi, da se i njegov potpis nalazi među hiljadama drugih potpisa na spiskovima za peticiju.

-Peticiju sam sa zadovoljstvom potpisao još prošle sedmice, a osim toga, svoj stav sam obznanio i u nedavno objavljenom saopćenju za javnost. Ako prijedlog o gradnji mini hidrocentrala dođe do Općinskog vijeća, mi ćemo uvažiti zahtjev javnosti. Stojim uz narod, kazao je Ivo Šimunović, predsjednik starog saziva Općinskog vijeća Jajce i novoizabrani vijećnik.

Beharić je pozdravio ovaj čin Ive Šimunovića, te naglasio da trenutno mali broj novoizabranih vijećnika još uvijek nije potpisao peticiju.

-Gospodinu Šimunoviću zahvaljujem na informaciji da je peticiju potpisao prošle sedmice. Neka njegov čin posluži kao primjer drugim novoizabranim vijećnicima i političkim predstavnicima koji se još uvijek dvoume da li da stanu uz Jajčane ili ne. Gradnji mini hidrocentrala se trebamo oduprijeti bez kalkulisanja. Na uništavanje Plive niko ne smije ostati suzdržan, naglasio je Samir Beharić, jedan od predstavnika nevladinih organizacija koje su u Jajcu pokrenule aktivnosti protiv gradnje mini hidrocentrala na Plivi.

 

 

(Jajce Online)