Jajce Online
DRUŠTVO

Senad pokušao pomoći, ali se žena ipak utopila u jezeru

Mnogo mi je žao što u tom trenutku nisam mogao ništa da učinim kako bih spasio njen život. Krivo mi je, tako govori Senad Ibrahimović, očevidac tragičnog događaja koji se odigrao na Zlatarskom jezeru u Srbiji, kad se u njemu utopila tridesetosmogodišnja žena, piše Kurir.rs.

Tijelo utopoljene majke dvoje maloljetne djece Bojane S. iz Nove Varoši izvučeno je iz dubine od oko pet metara iz Zlatarskog jezera danas oko 11 sati. Bojana se utopila u akumulaciji kod Кokinog Broda naočigled svoje dve kćerke i prema riječima prijatelja bila je neplivač.

PROČITAJTE JOŠ:   O branju tuđeg voća kraj puta na putu do supermarketa.

Vidno potresen

Prvi da pomogne našao se upravo Senad, ali nažalost nije uspio.

– Prvo su kćerkice same sišle do obale, a za njima i majka Bojana sa kojoj sam se i pozdravio. Htio sam da im skrenem pažnju da je na tom mjestu gdje su planirale da se rashlade duboka voda i da se pomjere malo dalje gdje je pliće. Prošlo je nekih desetak minuta, nažalost, nisam stigao to da im kažem. Mlađa kćerkica je dotrčala do mene i izgovorila samo: “Mama je nestala u vodi”. Nisu znali da mi tačno kažu gdje se to dogodilo, a nisam ni ja znao šta u tom trenutku treba da radim – ispričao je još vidno potresen Senad.

PROČITAJTE JOŠ:   Pokušavaju li Slovenci ukrasti bosanskog brdskog konja ili ga spašavaju?

Nije bilo pomoći

Dodaje da ju je mulj povukao i da nije imala nikakve šanse da se izvuče iz jezera s obzirom na to da je bila neplivač.

– Pozvao sam još jednog prijatelja koji je dotrčao i istog trenutka smo pozvali policiju i Hitnu pomoć, stigli su i rendžeri iz Rezervata, tražili smo sve vrijeme, ali nije bilo pomoći, izgubljen je jedan mlad život – dodao je Ibrahimović.

Bojana je rođena u jednom novovaroškom selu, a živjela je u Ljuboviji gdje je bila udata. Poslije smrti muža vratila se u Novu Varoš. Bila je zaposlena u restoranu u Кokinom Brodu koji se nalazi na lijevoj obali jezera i to naspram mjesta na kome je nestala pod vodom.

PROČITAJTE JOŠ:   Pas koji voli i prati hodočasnike sv.Ivi u Podmilačje

Povezane vijesti

Ko na Balkanu krade antifašističku pobjedu?

admin

Idu li Kruzi pod koncesiju? Hoće li divlji konji izgubiti svoje stanište?

admin

Pečenje u Jezeru ‘ide kao halva’, jedinstevn ugođaj pored Plive

admin