Sedam povrijeđenih osoba iz saobraćajne nezgode prebačeno u zeničku bolnicu

Podijeli članak:

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.25 sati na magistralnom putu M-17, u mjestu Liješnica kod Maglaja, povrijeđeno je sedam osoba koje su odmah prevezene u Kantonalnu bolnicu u Zenici, potvrdio je dežurni Operativni službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Nesreća se desila na dionici magistralnog puta M-17 kod Mljekare Saraj-milk. Prema informacijama koje su trenutno dostupne, sudjelovala su dva putnička vozila, marke Reno i Ford, međutim, registarske oznake još nisu poznate. Dežurni operativac ističe da još nije moguće procijeniti stepen povreda koje su povrijeđene osobe zadobile, ali da će im biti pružena pomoć u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Trenutno nemamo informacija o eventualnim smrtnim slučajevima ili o nekome ko je podlegao povredama. Saobraćajna patrola je već na licu mjesta, a saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom. Dežurni operativac ističe da je dojava o nezgodi primljena u 17.20 sati, te da će dalje istrage biti provedene kako bi se utvrdio tačan uzrok nesreće i eventualne druge relevantne informacije.

Ovaj incident kod Maglaja još jednom podsjeća na važnost opreza i poštivanja saobraćajnih propisa. Pozivamo sve vozače da budu posebno oprezni na cestama i da poštuju ograničenja brzine kako bi smanjili rizik od saobraćajnih nesreća.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uskoro ćemo obilježiti 10 godina od smrti Jovanke Broz, koja je preminula 20. oktobra...

Appleova linija iPhone 15 stigla je u prodavnice u petak dok su ljudi čekali...

Sindikalna potrošačka korpa u mjesecu augustu u Federaciji BiH iznosila 3.322 KM, dok je...

U 19.01 sati Bosnu i Hercegovinu pogodio je jak zemljotres. Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog...

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...