SDS-ov gradonačelnik Bijeljine najavio tužbe protiv SNSD-ove većine u Skupštini

U Bijeljini je u ponedjeljak održana konstitutivna sjednica Skupštine grada Bijeljina na kojoj su izabrani novi gradski funkcioneri. Ipak, situacija u ovom gradu sve je komplikovanija, jer gradonačelnik najavljuje tužbe na odluke koje je donijela skupštinska većina. S druge strane, skupštinska većina koju predvodi SNSD pozvala je gradonačelnika na saradnju.

[embedded content]

LJUBIŠA PETROVIĆ, gradonačelnik Bijeljine

„Skupština grada je mimo procedura išla u imenovanje vršilaca dužnosti načelnika po svaku cijenu i to je odraz jednog nekompromisa i ideje da se po svaku cijenu moraju imenovati vršioci dužnosti načelnika odjeljenja“.

MIODRAG BEŠLIĆ, savjetnik gradonačelnika

„Što se tiče nekih daljih koraka mi čekamo rješenja o imenovanju i razrješenju. Prvi korak koji se može najaviti je podnošenje devet tužbi za pokretanje upravnog spora okružnom sudu u Bijeljini, koristimo redovno pravno sredstvo“.

MIROSLAV MILOVANOVIĆ, šef Kluba odbornika SNSD-a Bijeljina

„Kako demokratija može da padne kad gradonačelnik pokušava da stvori sliku da osam odbornika ima više prava glasa od osam odbornika, to je nonsens“.

ČEDOMIR STOJANOVIĆ, odbornik DEMOS-a u Skupštini grada Bijeljina

„Ne treba to zamjeriti, početak je, ne treba da gledamo unazad. Mi iz DEMOS-a to sigurno tako ne gledamo, možda malo i njegovo neiskustvo, početak mandata i sve je dovelo do toga, ali i politički pritisci iz partije, pozivamo ga i ovaj put, da promijeni mišljenje jer pred nama su veliki poslovi”.

MIRKO ŠAROVIĆ, predsjednik SDS-a

“Bijeljina nije izuzetak, mi imamo brojne primjere gdje se na neki način izborna volja građana teško ostvaruje i implementira, ja gospodinu Ljubiši Petroviću želim sve najbolje”.

BHRT