SDP Jajce: Počast herojima na 28. godišnjicu oslobođenja grada

Podijeli članak:

Jučer i danas, grad Jajce je obilježio 28. godišnjicu oslobođenja u veličanstvenom duhu zajedništva i poštovanja prema onima koji su dali svoje živote za slobodu.

Delegacija Općinske organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) Jajce s dubokim pijetetom položila je cvijeće i odala počast hrabrim borcima Armije Bosne i Hercegovine (BiH) te braniteljima Hrvatskog vijeća obrane (HVO) koji su se neustrašivo borili za oslobođenje našeg grada i države.

– Ovim putem im izražavamo poštovanje i zahvalnost jer su svojim životima odbranili ono što mi danas imamo. Također, poštovanje i zahvalnost izražavamo svim borcima Armije BiH i braniteljima i pripadnicima HVO-a koji su još među živima. Jedina smo politička organizacija u našoj opštini koja već godinama polaže cvijeće na oba spomen-obilježja i odaje počast poginulim braniteljima i poginulim borcima i šehidima.

Jajce je bosanskohercegovački grad u srcu BiH, te će uvijek biti otvoren za sve njegove građanke i građane, kao i mnogobrojne posjetioce, a ko misli suprotno dovoljno je znanje iz geografije i historije iz početnih razreda osnovnih škola, bez obzira po kojem su nastavnom planu i programu.

This slideshow requires JavaScript.

Pozdravljamo prisustvo našeg načelnika Edina Hozana na obilježavanju 13 rujna, kao i našeg predsjedavajućeg Općinskog vijeća Josipa Topića na obilježavanju 14. septembra – Dana oslobođenja općine Jajce.

Također, smatramo da bi nakon dugogodišnjeg polaganja cvijeća prilikom obilježavanja “13. rujna” bilo krajnje korektno da organizacioni Odbor za obilježavanje “13. rujna” uvrsti delegaciju SDP Jajce u protokol kako bismo se unutar zvaničnog programa mogli pokloniti žrtvama.

Nadamo se da će uskoro doći vrijeme kad će se ove dvije manifestacije moći obilježavati uz zajednički program, naveli su iz OO SDP Jajce.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Jajce je  bilo domaćin radno konsultativnog sastanka s predstavnicima državnih, kantonalnih, lokalnih i međunarodnih...

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...