Search
Close this search box.

SDI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Podijeli članak:

Danas je tačno 30 godina od osnivanja Sportskog društva invalida SPID Sarajevo, jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva ne samo u Bosni i Hercegovini nego i šire.

U sklopu sportskog društva postojale su ili još postoje: skijanje, atletika, Plivački klub SPID i najtrofejnija član društva, Klub sjedeće odbojke.

„Zahvaljujemo se i čestitamo godišnjicu od osnivanja svima koji su kroz sve ove godine dali doprinos da naš klub izraste u najuspješniji i najtrofejniji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini, a i šire. U ovih 30 godina kroz SPID je prošlo dosta članova i svaki od Vas je zaslužan za sve ovo. Mnogo rada i ulaganja svih nas utkano je u uspjeh našeg kluba. Za ovih 30 godina postojanja postignuti su vrhunski sportski rezultati na nivou BiH i na međunarodnom nivou“, saopšteno je iz SDI SPID.

Iz riznice uspjeha izdvajaju se naslovi šampiona u Prvenstvo Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci ukupno 21 put, te sedam puta vicešampionski naslov, kao i dva trofeja Kupa BiH. Osvajači su i Sarajevo Opena. Od međunarodnih trofeja imaju dva srebra na Svjetskom klupskom prvenstvu, te sedam zlatnih, četiri srebrne i jednu bronzanu medalju sa Evropskog klupskog prvenstva. Osvajači su i Eurolige.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Istražioci iz više austrijskih policijskih agencija uspjeli su da razbiju još jednu narkobandu, koja...

U periodu od 2006. do kraja marta ove godine ukupni prihodi ostvareni po osnovu...

Vlasnik kompanije „Ekvator“ Đorđe Đoko Davidović, kupcima stotina stanova kojima je uzeo novac, a...

Demografska slika Bosne i Hercegovine sve je crnja. Tako se iz godine u godinu...

Njemački fudbaler Toni Kros (Kroos) najavio je kraj karijere nakon ove sezone. Za Real...

Hrvatski teniser Ivan Dodig (39) susreo se u Mostaru s novim selektorom nogometne reprezentacije...