Schneider o povratku Kolašinca: Dijete Schalkea se vratilo kući, Sead utjelovljuje vrijednosti kluba

Sead Kolašinac i zvanično se vratio u redove Schalkea 04, što je bundesligaš potvrdio na društvenim mrežama,a njemački mediji su sada otkrili i detalje transfera.

Sead Kolašinac i zvanično se vratio u redove Schalkea 04, što je bundesligaš potvrdio na društvenim mrežama, a njemački mediji su sada otkrili i detalje transfera.

Kako navodi Bild, reprezentativac BiH će za pola godine u timu iz Gelzenkirhena, koliko će trajati posudba, dobiti 2,4 miliona eura na ime plate, što je mnogo manje nego što zarađuje u Arsenalu. Londonski klub, naime, plaća ga 9 miliona eura po sezoni.

Schalke je objavio i da će Kolašinac nositi dres sa brojem 20, a povodom njegovog povratka oglasio se i sportski direktor Jochen Schneider, koji je kazao:

“Intenzivno smo radili na povratku Seada Kolašinca i zaista smo ponosni što se dijete Schalkea vraća kući. Sead utjelovljuje upravo vrijednosti koje definišu Schalke 04 i koje su sada neophodne u borbi za ostanak u ligi: nezadrživa volja i snažan karakter”, kazao je Schneider.

Ranije je izjavu dao i Kolašinac, koji je, između ostalog, kazao kako je veoma sretan zbog toga što je opet u ovoj ekipi.

KOMENTARI