Saopćenje i čestitka jajačkih penzionera/umirovljenika

U prostorijama Udruženja penzionera Jajce već sedam godina organizira se svečanost povodom ispraćaja stare godine kao i ostalih blagdana. Ove godine zbog pandemije koronavirusa izostalo je njihovo tradicionalno druženje koje je znalo okupiti i preko 180 članova.

U nastavku pročitajte saopćenje i čestitku Hedvige Kajić, predsjednice Udruženja/udruge penzionera/umirovljenika općine Jajce u kojoj piše:

-Zbog nemile počasti zvane koronavirus uskraćeni smo za mnoge životne stvari, pa tako smo morali i naše aktivnosti svesti na minimum. Naša populacija pripada rizičnoj skupini pa tako smo morali stavili zdravlje ispred svega.

Iako nam nedostaju naša druženja, putovanja i kursevi, ali moramo se pomiriti sa svim činjenicama i nastaviti živjeti s novim navikama.

Sredinom ovog mjeseca tradicionalno smo organizirali našu zabavu kako bi ispratili sve praznike. Taj termin smo namjenski izabrali, kako bi za vrijeme praznika naši članovi mogli provesti sa svojim porodicama i djecom koja im žive u zemljama Europske unije.

Ove godine, nažalost sve je drugačije. Naša djeca koja žive u dijaspori ne mogu doći u svoj rodni grad, a mi moramo nastaviti živjeti po novim pravilima. Ali, nećemo biti tužni i da nas to obeshrabri da nastavimo dalje živjeti, Naadam se da ćemo se opet ubrzo vratiti ustaljenim navikama i životnim obavezama.

U toku pandemije veliki broj naših članova je preminuo, kako od koronavirusa tako i od drugih bolesti. Svjesni smo da biološki sat otkucava, ali ostaje nam žal i ogromna praznina zbog mnogih članova, pogotovo onih koji su bili malo aktivniji u našem udruženju.

 

Ovim putem koristim priliku da svim našim članovima kao i ostalim građanima čestitam nastupajuće praznike, sa željom da ih dočekate u zdravlju i dobrom raspoloženju zajedno sa svojim porodicama.

Moramo biti okrenuti jedni prema drugima, biti dobre komšije, jer odnosi su važna pretpostavka da budemo svi zadovoljni pogotovo u ovom teškom vremenu.

Istovremeno izražavam nadu da će sljedeća godina biti uspješnija i bolja od prethodne i da će nam donijeti više prosperiteta i razumijevanja na zadovoljstvo svih nas. Uz nadu da ćemo zajedničkim snagama praviti pozitivne pomake u svakom segmentu života, želim da vas prate zdravlje, sreća, ljubav, napredak i dobra djela.

Čuvajte svoje zdravlje i zdravlje drugih, budite mi dobro i zdravo, poručila je predsjednica Hedviga Kajić.

 

 

(Jajce Online)