Search
Close this search box.

Sam u kući: Ovih devet sitnih grešaka je promaklo redateljima

Podijeli članak:

Kada počnemo razmišljati o radnji svojih omiljenih filmova i analiziramo ih, vjerojatno ćemo u svakom pronaći barem desetak stvari koje nisu posve logične. Redateljima ili scenaristima često se potkradu pogreške, a neki detalji u kadru zbog toga mogu ispasti nepravilni. Nema filma ili serije koji su potpuno besprijekorni u tom pogledu. No, obično, dok gledamo, ne usmjeravamo pažnju na takve sitnice. Što više puta gledamo neki film, sve će ti manji detalji postati primjetni. Ako postoji film koji je većina ljudi gledala mnogo puta, posebno u ovo doba godine, to je “Sam u kući”. Evo 9 grešaka i nelogičnosti koje su se pojavile u ovom filmu, a koje do sada vjerojatno niste primijetili.

Hrana ispred Kevina se promijenila

Screenshot

U svima poznatoj sceni dok Kevin priprema obrok primijećen je veliki propust. Ispred njega, prvo je bila tjestenina, a zatim gotovo jelo za mikrovalnu. Kada Kevin priprema Mac & Cheese, stavlja ga na tanjur i sjeda za stol, ali prije nego što počne jesti, lopovi se pojave i on ostavlja hranu. Kasnije, kada jedan od lopova, Harry, ulazi u blagovaonu, na stolu više nema Mac & Cheese, već gotovo jelo za mikrovalnu u plastičnom pakiranju, piše net.hr.

Opeklina je netragom nestala

Nakon što se jedan od lopova opekao po ruci stavljajući je na kvaku, izgledalo je kao da je ozljeda prilično ozbiljna. Međutim, kasnije na ruci nema nikakvih tragova ozljede – ni zamotane ruke ni vidljivih posljedica događaja.

Screenshot

Telefon koji ne radi

Kevin je telefonom naručio pizzu, a ranije se ispostavilo da mu telefon ne radi. U jednom trenutku, Kevinova mama nije mogla doći do Kevina telefonom jer je bilo naznačeno da on ne funkcionira. Međutim, kasnije u filmu, Kevin bez ikakvih problema naručuje pizzu putem istog telefona.

Odjeća koja se misteriozno osušila u roku sekunde

Kada Kevin otrči kod susjeda preko ceste i uđe u kuću kroz podrum pun vode, njegova odjeća je potpuno smočena. No, u sljedećoj sceni, odjeća mu je već suha, iako se radnja nastavlja, a nije jasno kako je mogao tako brzo promijeniti odjeću.

Kevinove su hlače promijenile boju

Screenshot

Nakon što Kevin napusti crkvu gdje je razgovarao sa starim Marleyjem, nosi zelene hlače. No, kada se vrati kući, odjednom ima plave traperice. Zatim, nekoliko trenutaka kasnije, dok postavlja zamke za lopove, opet nosi zelene hlače iz prethodne scene.

Dan-noć, noć-dan?

Kada su Kevinovi roditelji u avionu, kroz stakla se vidi da je vani mrkli mrak, iako po priči treba biti 10 ujutro. Kevinovi roditelji kreću na putovanje ujutro, što znači da bi njihov let trebao biti u to vrijeme. Međutim, kada prikažu roditelje u avionu, kroz prozor se vidi potpuni mrak, što nije u skladu s jutarnjim vremenom.

Screenshot

I deterdžent za rublje je nestao

Iako je Kevin u dućanu kupio deterdžent za rublje, kada mu se vrećica raspadne, njega nema unutra. Kada Kevin ide u kupovinu u dućan, među ostalim stvarima kupuje i Tide, deterdžent za pranje rublja – prepoznatljive crvena bočica. No, kada mu se vrećica putem raspadne, iznenađujuće, deterdženta nema.

Screenshot

Ista scena dvaput

Kada Heather, Kevinova nećakinja, dobije zadatak provjeriti je li svatko spreman za polazak, zbunjujuća situacija nastane jer su svi u kaosu dok trče uokolo. U toj zbrci, mnogi nisu primijetili da se Heather dva puta za redom popela na gornji kat po stepenicama. Prvo se penje, a zatim nekoliko trenutaka kasnije vidimo je da opet ide istim stepenicama prema gore.

Tko je otvorio vrata?

U sceni gdje se Kevin spušta niz stubište kao na toboganu, s vrha stepenica vidimo da su ulazna vrata samo djelomično otvorena. Međutim, u sljedećoj sceni, primjećujemo da su vrata odjednom potpuno otvorena. Iako bi se to moglo objasniti vjetrom, trebao bi puhati prilično snažno da bi tako otvorio vrata, a također bismo primijetili jak vjetar na samom filmu.

Pr

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka