Sahranjen Niko Glamočak (82) redovni učesnik biciklijade dolinom Plive

Osamdesetdvogodišnji Niko Glamočak iz mjesta Stupna, opština Šipovo, poginuo je u subotu popodne kada ga je u tom mjestu, dok je pješačio udario Mercedes. Tragedija se, oko 18.20 sati, dogodila na regionalnom putu Jezero – Šipovo. Za volanom Mercedesa bio je Miloš Stakić (22) iz Mrkonjić Grada.

Tragično nastradali Niko Glamočak danas je sahranjen u Stupnoj.

-Poseban čovjek i posebna radost danas je napustio ovozemaljski život. Danas u moru obaveza, zaustavila sam sve da bih ga ispratila jer moj drug Niko je to zaslužio!
Uvijek smo se rado ispričali i uvijek s osmijesima na licu pretresli lokalne i državne tokove, neko ko je podržao svaki moj uspjeh dok sam na mjestu načelnice, svaku tribinu i srdačno mi čestitao.., iako je bio stanovnik druge opštine. Dugi niz godina je bio učesnik Biciklijade u regiji Plive i svaki put je bio neko s najunikatnijim biciklom. Čovjek koji se imao za šta roditi! Kažu da smo veliki po onom koliko će nas se ljudi sjećati po dobru! Ovaj čovjek je bio hodajuća radost ovdje, a sigurna sam da će njegova duša usrećiti nebeski raj.
Počivaj u miru, laka ti zemlja Niko, napisala je načelnica opštine Jezero Snežana Ružičić.

Redovno je ubio učesnik tradicionalne Biciklijade dolinom Plive koju organizuje Planinarsko društvo ” Ćusine”.

-Tužna vijest za sviju nas koji smo ga poznavali. Pokojni Niko bio je jedan od najstarijih sudionika na našoj biciklijadi dolinom Pliva. Neka mu je laka crna zemlja i pokoj duši, naveo je Velid Hrnjić, predsjednik PD “Ćusine” iz Jajca.

 

 

(Jajce Online)