S. Makedonija donira novac za pomoć Kostajnici

Vlada Sjeverne Makedonije donijela je odluku da finansijski pomogne opštinu Kostajnica nakon zemljotresa, a ovih dana iz budžeta grada Skoplja biće uplaćena finansijska pomoć na račun Kostajnice, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović održao je sastanak sa gradonačelnikom Skoplja Petreom Šilegovim i upoznao ga o nastaloj situaciji u opštini Kostajnica.

“Podrška glavnog grada Sjeverne Makedonije nije izostala, te će ovih dana iz budžeta grada Skoplja biti uplaćena finansijska pomoć na račun Kostajnice”, naveli su iz resornog ministarstva.

Jaćimović je ubrzo nakon potresa u Hrvatskoj, koji je teško pogodio i dijelove BiH, razgovarao s predsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevim i tom prilikom zamolio za pomoć za opštinu Kostajnica koja je tada pretrpjela veliku štetu.

“Premijer Zaev je odmah obećao pomoć što je ubrzo i formalno realizirano kroz odluku Vlade Sjeverne Makedonije da finansijski pomogne ovoj opštini”, istakli su iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Jaćimović je zahvalio Zaevu i Šilegovu za veliku podršku i prijateljski odnos.

BHRT