Jajce Online
GLOBUS

Ruski parlament odobrio zakon koji život LGBT zajednice čini nemogućim: svaki pokušaj ‘propagande‘ kažnjavat će se velikom novčanom kaznom! A to nije sve…

Ruski parlament odobrio je u četvrtak prijedlog zakona koji proširuje zabranu “LGBT propagande” i ograničava “demonstriranje” LGBT ponašanja, čineći bilo kakvo izražavanje LGBT načina života gotovo nemogućim.

Prema novom zakonu, koji još trebaju odobriti gornji dom parlamenta i predsjednik Vladimir Putin, svaki postupak ili informacija koja se smatra pokušajem promicanja homoseksualnosti – bilo u javnosti, na internetu ili u filmovima, knjigama ili reklamama – mogli bi biti kažnjeni velikom novčanom kaznom.

Prethodno je zakon zabranjivao samo promicanje LGBT načina života usmjereno na djecu. Novi prijedlog zakona zabranjuje i “demonstriranje” LGBT ponašanja djeci.

Zastupnici kažu da brane tradicionalne vrijednosti “ruskog svijeta” protiv liberalnog Zapada za koji kažu da je odlučan uništiti ih – što je argument koji dužnosnici sve više koriste kao jedno od opravdanja za rusku vojnu kampanju u Ukrajini.

Vlasti su već iskoristile postojeći zakon za zaustavljanje gay pridea i pritvaranje aktivista za prava homoseksualaca. Skupine za zaštitu ljudskih prava kažu da je namjera novog zakona potpuno istjerati iz javnog života takozvane “netradicionalne” LGBT stilove života koje prakticiraju lezbijke, homoseksualci, biseksualci i transrodne osobe.

Povezane vijesti

Nijemci odlaze u susjednu zemlju na frizuru – umjesto 200 eura plate 55. Hoće li tako i Hrvatice preko granice?

admin

Hoće li se rat u Ukrajini u 2023. okončati, razbuktati ili pretvoriti u opću agoniju? Vojni stručnjaci i stratezi predviđaju 5 vrlo različitih scenarija, ovo su njihove prognoze

admin

Svjedočenje bivše zaposlenice Bijele kuće otkrilo strašne detalje o napadu na Kapitol: ‘Trump je znao da su njegovi pristaše naoružani, a on sam je fiizčki napao agenta tajne službe‘

admin