Rumunska drumska banda pokušala da prevari bh.vozača

Podijeli članak:

Državljanin Bosne i Hercegovine (22) mogao biti žrtva rumunske bande koja hara austrijskim putevima kada su ga zaustavili uz molbu da im zamijeni novac.

Naime, rumunski državljani koji putuju u autu sa britnaskim tablicama zaustavljaju vozače tražeći da im zamijene novac, istovremeno im dajući falsifikovane novčanice.

Tako su prije par dana zaustavili vozača iz Bosne i Hercegovine, koji je bio za volanom kombija, tržeći od njega da im razmijeni 500 bugarskih leva u evre, uz izgovor da im je hitno potrebno da natoče gorivo na pumpi.

Međutim, vozač iz BiH ih je odbio i nastavio put. Njih je kasnije sustigla patrola iz Obervelaha, koja ih je detaljno provjerila, nakon čega je otkriveno da je riječ o falsifikatorima novca, koje već traže u Austriji, zbog sličnih krivičnih djela, a postoji sumnja da su učestvovali i u ozbiljnim prevarama u Njemačkoj. Dvojica Rumuna su uhapšeni na licu mjesta.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Krađa sapuna i olovaka iz hotela djeluje bezazleno za brojne goste, međutim, neki od...

Ryanair je prošle sedmice najavio uvođenje letova za Sarajevo iz pet evropskih gradova počevši...

U subotu, 9. prosinca, restoran Gastro Globus u Zagrebu bit će poprište svečane donatorske...

Konkretni koraci prema suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesijskih ugovora za planirani projekt...

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (FMRSP) ističe da je kreirana privremena lista domaćinstava...

Okružni sud u Banjaluci osudio je Vladimira Čančara, specijalistu ginekologije i akušerstva iz Univerzitetske...