Rudarova desetka: Previše respekta prema klubu iz Tuzle, sigurno ćemo biti bolji

Rudar Prijedor je poražen od Slobode na otvaranju nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, u koju se ovaj klub vratio nakon pet godina.

FOTO: Facebook/FK Rudar Prijedor

Rudar Prijedor je poražen od Slobode na otvaranju nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, u koju se ovaj klub vratio nakon pet godina.

Sloboda je potpuno dominirala u prvom poluvremenu, u nastavku je Rudar podigao nivo svoje igre, ali je u finišu Mirsad Ramić presudio Prijedorčanima i pogodio za slavlje Tuzlaka 1:0.

Bojan Burazor, desetka Rudara, ističe da će njegov tim u nastavku takmičenja biti bolji.

“Sloboda je jaka na domaćem terenu što se pokazalo i u ovoj utakmici. Mi smo loše u meč imali smo previše respekta prema klubu iz Tuzle tako da su oni u tom period bili bolji. U nastavku smo zaigrali kvalitetnije, sve je to djelovalo puno bolje tako da smo imali svoje šanse koje nažalost nismo realizovali. U Premijer ligi takve prilike ne smijete da propustite tako da smo na kraju kažnjeni. Ostaje žal jer po prikazanom smatram da smo mogli i do boda. Ipak, Rudar se tek vratio i mislim da možemo puno bolje tako da smo se već okrenuli ka duelu protiv Širokog Brijega na domaćem terenu gdje želimo da ostvarimo pozitivan rezultat. Imamo novih igrača, treba nam vremena da se uigramo i sigurno je da ćemo biti bolji”, istakao je Burazor, inače vezista Rudara, prenosi Srpskainfo.com.

U narednom kolu Rudar dočekuje Široki Brijeg.

KOMENTARI