Romantični gradovi u Italiji

Italija je mnogima omiljena destinacija s obzirom na to da ne nudi samo gradove bogate romantikom, historijom i kulturom, nego i prekrasnim krajolicima. U Italiji postoji sadržaj za svakoga, a ako ste obožavatelj ljubavnih priča, sigurno će vas zanimati romantični gradovi u Italiji.

Verona

Znate li koji su romantični gradovi u Italiji? Vjerojatno ne postoji osoba koja nikad nije čula za Veronu, grad Romea i Julije. Već duži niz godina Verona privlači turiste bogatim sadržajem u obliku predstava i opera u Areni.

  • Verona

    Verona

    FOTO: AGENCIJE


Padova

Padova je udaljena 50 kilometara od Venecije i predstavlja još jedan romantični i slikoviti gradić koji na svakom koraku nudi mnoštvo sadržaja. Grad je poznat i po sveučilištu na kojem je predavao i Galileo Galilei.

  • Padova

    Padova

    FOTO: AGENCIJE


Siena

Siena je jedan prekrasan grad u Toskani čiji se centar nalazi na popisu zaštićene baštine. Od znamenitosti ne treba propustiti Piazzu Salimbeni, Palazzo Pubblico i nevjerojatnu kuhinju.

Poseban osjećaj pruža šetnja uz srednjovjekovne zidine i po ulici koja vodi do Piazze il Campo. Ako volite romantične šetnje i fine restorane, Siena je pravi izbor za parove željne mira, ali nikako ne za one koji su došli tulumariti.

(avaz)