Search
Close this search box.

Roditelji iz šale uradili DNK test svom 12-godišnjem sinu: Zbog istine koju su saznali svijet…

Podijeli članak:

Dona i Vaner Džonson iz Jute u Americi, odlučili su iz zabave da kupe komplet za testiranje DNK za svog mlađeg sina. Međutim, mjesec kasnije, kada su rezultati stigli, zažalili su zbog ovog postupka, jer im se tada cijeli svijet okrenuo naglavačke, prenosi Blic.rs.

Njih dvoje su ubrzo saznali da njihov, tada 12-godišnji sin, koji je začet u klinici za vantjelesnu oplodnju, nije Vanerovo biološko dijete. Ispostavilo se da je došlo do ”zabune” u klinici te da je Donina jajna ćelija oplođena spermom nepoznatog donora.

U razgovoru s američkom televizijskom stanicom ABC4, Vaner Džonson rekao je da mu nije bilo jasno šta se dogodilo kad je čitao rezultate testa.

“Kako mislite, otac nepoznat”

– Kad sam pogledao rezultate testa, vidio sam ime svoje žene pod imenom majke, a ispod oca pisalo je “nepoznato” i pomislio sam “kako to mislite, otac nepoznat, ja sam mu otac” – izjavio je on.

Vaner i njegova supruga Dona odlučili su se na IVF tretmane (vještačku oplodnju) 2007. godine, nakon što nisu mogli dijete da dobiju prirodnim putem.

Dona je rekla da je shvatila kako nešto nije u redu kad su rezultati pokazali da je njihov stariji sin polubrat mlađem. Sve je postalo jasnije kada su zbog testa otkrili da je Donina jajna ćelija slučajno oplođena tuđom spermom tokom procesa vještačke oplodnje.

– Shvatate da postoji mogućnost da se nešto tako dogodi, ali nikad vam ne padne na pamet da se to može desiti vama. Nakon otkrića bilo je puno raznih emocija koje smo morali zajedno da prođemo, ali ljubav prema našem sinu se nikad nije promijenila – rekao je.

“Najluđi razgovor”

Sinu su rekli za to tek nakon godinu, kad su odlučili da potraže njegovog biološkog oca. Nakon što su uspješno pronašli donatora, Vaner mu se javio i otkrio istinu u svom, kako je rekao, “najluđem razgovoru u životu”.

Ispostavilo se da je dječakov biološki otac sa svojom partnericom došao u kliniku isti dan kada i oni.

Oba para su se odlučila da podnesu tužbu protiv klinike za vantjelesnu oplodnju.

– To što mi prolazimo je nevjerovatno. Mislili smo da će zbog toga što sve prolazimo biti pristojniji i da će s više obzira komunicirati s nama, ali to uopšte nije tako – rekao je Vaner misleći na kliniku koja je napravila ovu nevjerovatnu grešku.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka