Republički štab odobrio: Republika Srpska donira vakcine Federaciji BiH

Republički štab za vanredne situacije je saglasan da se Federaciji BiH donira 15.200 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača AstraZeneca.

Republički štab za vanredne situacije prihvatio je, na današnjoj telefonskoj sjednici, Informaciju o donaciji vakcina protiv COVID-19 za građane opština Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar. Republički štab za vanredne situacije saglasan je da se JZU Dom zdravlja Drvar donira 2.000 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača AstraZeneca za vakcinaciju građana opština Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar.

Takođe, Republički štab za vanredne situacije prihvatio je Informaciju o donaciji vakcina protiv  COVID-19 Univerzitetu u Tuzli. Saglasan je da se Univerzitetu u Tuzli donira 1.000 doza AstraZeneca vakcina.

Republički štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici donio je zaključke o raspodjeli ukupno 75.000 doza, komponente I Sputnjik V vakcine. Ovim zaključcima zadužen je JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informacijama. Takođe, zadužuje se JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da prati potrebe zdravstvenih ustanova koje sprovode vakcinaciju za vakcinama protiv COVID-19, te da u skladu sa tim potrebama vrši preraspodjelu isporuka doza vakcina protiv COVID-19 zdravstvenim ustanovama koje sprovode vakcinaciju.

Štab je na današnjoj sjednici donio Zaključak o raspodjeli 25.000 doza, komponente II Sputnjik V vakcine.

Upoznao se i sa Informacijom o raspodjeli 25.000 doza, komponente II sputnjik V vakcine. Zadužuje se JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informaciji.

Štab se upoznao sa informacijama o raspodjeli ukupno 290.000 doza vakcine proizvođača Sinopharm, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informacijama.

Donesen je zaključak o raspodjeli 93.600 doze vakcine proizvođača Pfizer/BionTech.

Štab je donio zaključke o raspodjeli ukupno 64.190 doza vakcine proizvođača AstraZeneca.

BHRT