Rekreativno plesni centar ‘Zumba’ Jajce mjesto dobre zabave, vježbanja i rekreacije!

Podijeli članak:

Piše: Adna Smajlović Skopljak

Zumba je kombinacija plesa i fitnesa koja pretežno koristi pokrete latino plesova vrlo zabavna i korisna kao tjelesna aktivnost. Zumba je program namijenjen apsolutno SVIMA, bez obzira na to imate li plesnog iskustva ili ne, u kakvoj kondiciji je Vaše tijelo, te jeste li muškarac ili žena. Ovaj privlačni i ritmički ples dovodi do gubitka kilograma, a u prosjeku, jedno plesanje pomaže da izgubite barem 500 do 800 kalorija.

Rekreativno plesni centar“Zumba“ Jajce aktivno radi već šest godina, prvo je postojao kao sekcija KUD-a “Stari Grad” Jajce, a samostalno djeluje od 2017. godine. Trenutno broji oko 50 aktivnih članova dječjeg uzrasta raspoređenih u 3 plesne skupine po dobi i 30 članica zumba fitnessa za odrasle. Najmlađa članica ima samo 3 godine.

– Mogu se pohvaliti da je od samog početka naš kapacitet popunjen, a da se uvijek traži mjesto više, nažalost zbog manjih kapaciteta prostora ograničeni smo na ovaj broj, ali pokušavamo riješiti i taj problem. Treninzi se održavaju dva puta sedmično za svaku skupinu“, kazala je Amra Đubo instruktorica Rekreativno plesnog centra “Zumba” Jajce.

Amra Đubo diplomirana je ekonomistica i osnivač Rekreativno plesnog centra „Zumba“ Jajce. Kako kaže ljubav prema plesu se javila još od malih nogu kada je i krenula na prve časove plesa, a u zumbu se zaljubila još u srednjoj školi, kada je amaterski počela raditi kao instruktor plesa. 2012. odlučuje se licencirati i prihvatiti izazov primjenjivanja više vrsta plesa u fitness obliku.

– Plesom se bavim od sedme godine, u srednjoj školi sam osnovala svoju prvu plesnu skupinu , a nakon toga kroz moje obuke je prošlo na stotine djece i odraslih . To je nešto s čime se rodite, ili volite ili ne volite ples . Ja svoj posao radim s ljubavlju i to je nešto što me inspiriše, kazala je Amra.

Kao najveći uspjeh i vrhunac svoje plesne karijere Amra navodi licencu ZIN internacionalnog trenera koju je položila u maju mjesecu ove godine. Jajce je sada bogatije za prvog licenciranog ZIN internacionalnog trenera!

Rekreativno Plesni centar “Zumba” učesnik je mnogobrojnih takmičenja kako u Bosni i Hercegovini tako i u regiji i mogu se pohvaliti odličnim rezultatima.

– Nemoguće je odazvati se na sva takmičenja koja se održavaju , ali se trudimo da pratimo dešavanja, te koliko finansijski možemo odazivamo se. U posljednja 2 mjeseca ostvarili smo odlične rezultate na takmičenju u Zenici koje se održalo 2.4.2023. predstavili smo se s tri koreografije i ostvarili tri prva mjesta. Također, na takmičenju u Mostaru koje je održano 21.05.2023. predstavili smo se sa 4 koreografije te osvojili tri prva mjesta i jedno četvrto, kazala je Amra za Jajce Online.

U subotu i nedjelju se u Baru Crnoj Gori održava takmičenje Adriatik Dance Fest. Na Festivalu učestvuje 67 klubova iz zemalja regiona. Najstarija plesna skupina Rekreativno plesnog centra Zumba predstavit će se na ovom takmičenju s dvije koreografije u kategorijama MTV Comercial , te Zumba danceu.

– Očekujemo kao i uvijek uspješne rezultate, pozitivno iskustvo , te nova prijateljstva s drugim klubovima“, kazali su iz Rekreativno plesnog centra „Zumba“.
Jajčanke i Jajčani prepoznali su benefite ovakve fizičke aktivnosti, rekreacije i antistres terapije. Iz dana u dan sve je više zainteresovanih za bavljenje plesom i zdravijim načinom života. Mogu reći da su Jajčani jako osviješteni po pitanju vježbanja i zdravog načina života, meni je drago čuti da se neko bavi sportom bez obzira da li je to kod nekoga od mojih kolega ili u mom plesnom centru, tako da slobodno mogu reći da sam zadovoljna, kazala je Amra.

Kao najljepši dio svog posla osim fizičkih i psihičkih benefita Amra je izdvojila druženja, putovanja, prve ljubavi, mnogo lijepih trenutaka i drage djece koja postanu kao porodica.

„Svako ko želi da osjeti ritam, zabavu, pozitivnu energiju, te dovede svoje zdravlje i izgled u bolje stanje, dobro došao je u Rekreativno plesni centar Zumba“, poručila je Amra.

Radite ono što volite i uspjeh neće izostati

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Krađa sapuna i olovaka iz hotela djeluje bezazleno za brojne goste, međutim, neki od...

Ryanair je prošle sedmice najavio uvođenje letova za Sarajevo iz pet evropskih gradova počevši...

U subotu, 9. prosinca, restoran Gastro Globus u Zagrebu bit će poprište svečane donatorske...

Konkretni koraci prema suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesijskih ugovora za planirani projekt...

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (FMRSP) ističe da je kreirana privremena lista domaćinstava...

Okružni sud u Banjaluci osudio je Vladimira Čančara, specijalistu ginekologije i akušerstva iz Univerzitetske...