Reditelj ostvarenja “Oldboy” otkrio šta bi poslije 20 godina mijenjao u filmu

Podijeli članak:

Reditelj filma “Oldboy” Park Čen-vuk detaljno je opisao šta bi promijenio u svom hvaljenom akcionom trileru, koji ove godine slavi 20. godišnjicu.

Zasnovan na istoimenoj japanskoj mangi, “Oldboy” prati O Dae-su (Čoi Min-sik) u njegovoj potrazi za osvetom protiv svojih otmičara nakon što je bio zatvoren u ćeliji 15 godina.

Govoreći o reviziji filma za remasterizovanu 4K verziju, Čen-vuk je objasnio da bi, da je znao koliko će “Oldboy” postati uspješan dok ga snima, napravio konkretnu promjenu u originalnom filmu.

“U početku kada smo dizajnirali Vu-đin penthaus, imao sam ideju da napravim veoma dug bazen sa jednom trakom. Kada se reflektuje na staklu, a on pliva, izgleda skoro kao bijela riba koja pliva u dugoj traci vode naspram tamnog noćnog neba”, rekao je Čen-vuk za IndieWire i dodao:

“Želeo sam da stvorim veoma nadrealističku sliku, ali nisam mogao zbog budžeta. Da sam tada znao da će film biti uspješan, uložio bih više novca i napravio bazen koji sam želeo”, ističe reditelj.

Režiser, koji je film gledao tek treći put tokom restauracije, prisjetio se kako je jedini put kada je uživao gledajući “Oldboy” bio obilježavanje 10. godišnjice.

“Jedini put kada sam mogao da uživam gledajući film bilo je prije 10 godina, na 10. godišnjicu. Ponovo sam ga gledao sa glumcima i šefovima odjeljenja i otkrio sam da je lik Vu-đina mnogo zanimljiviji nego što sam se sjećao. Glumac koji ga je igrao, Ju Đi-tae, dao je nevjerovatnu predstavu”, rekao je Čen-vuk, prenosi NME.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.

Turistička zajednica općine Jajce 27. i 28. septembra obilježava Svjetski dan turizma.

Sudeći prema iskustvu iz perioda inflacije, nakon što gorivo ponovno bude skuplje – uslijedit...

Nermina Kovač je samohrana majka troje djece.

Zukan Helez, ministar odbrane BiH bio je večerašnji gost “Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem”...