Search
Close this search box.

Raziji Haseljić (98) uručena zahvalnica MIZ Jajce

Podijeli članak:

U nedavnoj drugoj redovnoj Skupštini Medžlisa Islamske zajednice Jajce, održanoj s velikim poštovanjem prema tradiciji i duhovnosti, istaknuta je uloga i doprinos starijih članova zajednice. Među četiri dobitnika zahvalnice našlo se ime Razije Haseljić, koja je rođena 10. januara 1926. godine, piše Jajce Online.

Zahvalnicu je uručio Alija ef. Keško, lokalni imam u džematu Vinac, gdje Razija Haseljić živi. U svom obraćanju, efendija Keško istakao je važnost poštovanja i uvažavanja starijih osoba kao put ka približavanju Gospodaru. Istakao je da je u današnjem vremenu sve više potrebno bereketa, a jedan od načina da se to postigne jeste kroz poštovanje prema starijima.

– U vremenu kojem živimo vidimo da nam sve više fali bereketa, a jedan od načina da postignemo bereket jeste da zijaretimo, obilazimo čestite i starije ljude u našem okruženju, kako nas tome uči Resulullah, alejhi salatu ve selam, kazao je Keško.

Razija Haseljić istaknuta je kao najstarija članica na području Medžlisa Islamske zajednice Jajce, što je svjedočanstvo njenog dugogodišnjeg angažmana i posvećenosti zajednici. Ona redovno izmiruje članarinu, čime pokazuje svijest o važnosti zajedničkog djelovanja unutar jednog džemata.

– Članarina je zaista pokazatelj svijesti da pripadamo životnom projektu zajedničkog djelovanja na Allahovom putu u okviru jedne mahale, džemata, grada i na kraju države. Jedan budni svojim lijepim primjerom može probuditi hiljade uspavanih. Naša plemenita vjera islam je vjera zajednice i živi se u džematu. Zahvaljujući našoj članarini imamo žive džamije, mjesta sedžde imamo, džamije koje nas orijentiraju i odgajaju, kazao je.

Nagrada koju je Haseljić primila nije samo priznanje njenom doprinosu, već i podsjetnik svim članovima zajednice na važnost poštovanja starijih i aktivnog učešća u životu džemata. Neka primjer Razije Haseljić bude pokazatelj kako jedna osoba može aktivno učestvovati u izgradnji i očuvanju zajednice, ne samo u Jajcu već i širom Bosne i Hercegovine.

 

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Istražioci iz više austrijskih policijskih agencija uspjeli su da razbiju još jednu narkobandu, koja...

U periodu od 2006. do kraja marta ove godine ukupni prihodi ostvareni po osnovu...

Vlasnik kompanije „Ekvator“ Đorđe Đoko Davidović, kupcima stotina stanova kojima je uzeo novac, a...

Demografska slika Bosne i Hercegovine sve je crnja. Tako se iz godine u godinu...

Njemački fudbaler Toni Kros (Kroos) najavio je kraj karijere nakon ove sezone. Za Real...

Hrvatski teniser Ivan Dodig (39) susreo se u Mostaru s novim selektorom nogometne reprezentacije...