Ramazanska dova jednog Jajčanina

Podijeli članak:

Na redakcijski mail dobili smo sljedeći sadržaj:

– Ramazanska dova običnog čovjeka Dragi Allahu, samo Tebi hvala pripada. Molim Te da nam podariš političare s karakterom i velikim znanjem.

Podari nam, o dragi Allahu, poštene političare koji ne misle i ne rade po principu “gledaj sebe, neće ti niko reći fala”, kao što ovi misle i tako čine.

Podari nam političare lijepo odgojene, iz porodica po poštenju uglednih. Podari nam, o dragi Allahu, političare sa pravim obrazovanjem i ukloni od nas sve političare s lažnim diplomama.

Podari nam političare koje će, zbog svog znanja i poštenja, i drugi uvažavati i poštovati. Podari nam, o dragi Allahu, političare koji će nas u dobru zbližavati s drugima i isto tako druge zbližavati s nama.

Podari nam svijest i marljivost o čuvanju, njegovanju i poštovanju prema prirodi. Dragi Allahu, učini da obični narod bude marljiv, pošten, iskren, moralan, da bude od čvrste riječi, da bude društveno koristan. Učini da se porodice, braća i sestre i djeca njihova i unučadi njihova vole i pametno i korisno da se druže.

Učini da braća ne budu međusobno zavidni, da njihove porodice uvijek i u svemu budu iskreni i bliski. Učini da imami i sveštenici govore o onome što nam je zajedničko, a ne po čemu se razlikujemo.

Amin!

(Anonimni čitalac iz Jajca)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U dva dana video zapis je pregledalo preko 800 tisuća korisnika te mreže, a...

U polju, poviš džamije u rogatičkom selu Žepa, nalazi se misteriozno stablo šljive. Koja...

Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze...

Sve su češći nesrećni slučajevi povreda građevinskih radnika, ponekad i sa smrtnim ishodom. Prije...

Bosna i Hercegovina prepustila je svoja prirodna bogatstva koncesionarima koji ih bez kontrole eksploatišu,...

Više od pola tone kokaina, vrijednog oko 20 miliona evra, zaplijenjeno je u zajedničkoj...