Rajčević za BHRT: Mi nemamo definiciju šta je “lažna diploma”

Negativne pojave u visokom obrazovanju su sve ono što nije u skladu sa pozitivnim propisima oblasti visokog obrazovanja, rekao je za BHRT Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević.

[embedded content]

„Želja nam je i cilj da imamo jedan  savremeni sistem visokog obrazovanja koji se za ugledno vrijeme može komparirati sa sistemom visokog obrazovanja prije svega državu regiona, a zatim i u Evropskom obrazovanom prostoru“, rekao je Rajčević.

Kada je riječ o lažnim diplomama, Rajčević naglašava da će se boriti protiv ovakvih pojava.

„Mi nemamo definiciju šta podrazumijeva termin „lažna diploma“, imamo dilema, da li je to falsifikovana javna isprava, kakva je školska javna isprava,kao što je diploma što je onda klasično krivično djelo  ili je to visoko školska koja je stečena na ne regularan način, u tom smislu i jedan i drugi pojam može se voditi pod terminom „lažna diploma“, istakao je Rajčević.

Ministar Rajčević naglašava da će po prvi put dobiti rang listu, gdje će imati uvid koliko je kvalitet zasupljen na pojedinim visoko školskim ustanovama u RS.

BHRT