Radončić: Nesposobni bošnjački vrh se želi sakriti iza komisije

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a oglasio se na svom Facebook profilu.

Njegov status prenosimo u cjelosti: 

Nakon što smo, kao Federacija BiH, definitivno ostali jedini prostor u Evropi koji još nije – ako ne računamo malo dobijene sadake – nabavio niti jednu dozu vakcine, Fadil Novalić se, tek sada, odlučio za hitnu sjednicu Vlade FBiH i formiranje radne grupe za nabavku vakcine za građane Federacije.

Kakva sramota, nesposobnost, licemjerje i odvratan pokušaj da vlastitu nesposobnost, kašnjenje, nerad i posljedično ubijanje građana, podijeli sa novoformiranom radnom grupom.

Dok se on sjetio hitne sjednice, drugi u regionu su vakcinisali više od milion svojih građana. Čak je i entitet Republika Srpska sa Dodikom na čelu pokazala sposobnost da uveze značajne količine vakcina i počne masovno cijepljenje.

Uostalom, šta će uopće nova radna grupa pored nadležnog federalnog premijera i nadležnog Ministarstva?

Pravu radnu grupu je trebalo formirati još prije pola godine i trebali su je isključivo činiti članovi Predsjedništva BiH (makar Džaferović i Komšić), članovi Vijeća ministara (Turković, Cikotić i Podžić), dopredsjednici dva doma u PSBiH Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić. Tako bi se vidjela njihova menadžerska i državnička sposobnost i međunarodni kontakti, čega očito nema.

Dok se u ozbiljnim državama nabavkom spasonosne vakcine bave predsjednici države i premijeri, kod nas taj posao kompromitirani Novalić, nakon kataklizmičnog zakašnjenja, sada prebacuje na nivo srednje rangiranih federalnih i kantonalnih dužnosnika i uglednih ljekara u Predstavničkom domu FBiH.

Bošnjaci su, mora se napokon otvoreno reći, nesposobnošću svoje vlasti već brutalno poniženi, ali i kriminalno smrtno ugroženi od onih koji nas godinama uvjeravaju da su jedino oni prave patriote i zaštitnici naroda i države. Kako nas štite, sada je svakome jasno.

 

(avaz)