Search
Close this search box.

Radnik iz Istočnog Sarajeva za mjesec zaradio 175 prosječnih plata

Podijeli članak:

Radnik u Istočnom Sarajevu, zaposlen u trgovini na veliko duvanskim proizvodima, zaradio je za mjesec dana 246.506 KM ili 175 prosječnih plata u RS.

To je ujedno najveće prijavljeno pojedinačno neto primanje po osnovu radnog odnosa u RS u prvih pet mjeseci ove godine. Prema podacima Poreske uprave RS među deset najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja po osnovu radnog odnosa u prvih pet mjeseci dominira upravo ova djelatnost te ostalo novčano poslovanje ili posredovanje, piše Capital.

Odmah iza radnika u Istočnom Sarajevu je Banjalučanin zaposlen u trgovini na veliko mašinama za rudarstvo i građevinarstvo koji je za mjesec zaradio 100.414 KM. Slijede još tri Banjalučanina zaposlena u ostalom novčanom poslovanju sa neto zaradom od 91.562 KM, 78.618 KM i 78.311 KM.

Na šestom mjestu po visini zarade je još jedan Banjalučanin koji je za mjesec inkasirao 69.027 KM, a zaposlen je u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda. Na sedmom mjestu je još jedan radnik iz Istočnog Novog Sarajeva zaposlen u trgovini na veliko duvanskim proizvodima sa zaradom od 67.077 KM.

Listu zatvaraju još tri Banjalučanina, od kojih je jedan zaposleni u trgovini na veliko duvanskim proizvodima i zaradio je 66.103 KM, jedan u ostalom novčanom poslovanju sa zaradom od 66.029 KM i posljednji u djelatnosti bolnica i zaradom od 60.801 KM.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Proteklog vikenda u Sanskom Mostu u jednom stambenom objektu prijavljena je krađa čak 1,6...

Nijedan herbicid nije potpuno bezopasan, a prirodno, netoksično rješenje, krije se u kuhinji: natrijum...

Američki globalni proizvođač električnih automobila Tesla će sljedeće godine početi koristiti humanoidne robote, izjavio...

Danas se u Bosni očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz...

Naučnici su testirali morske pse u moru u blizini brazilske obale i otkrili da...

U svijetu gdje se vijesti o međuljudskim odnosima često spominju u kontekstu zdravlja i...