Search
Close this search box.

Put novca od Dubaija do BiH: Za šta Tužilaštvo zapravo sumnjiči influenserku Adnu Helić

Podijeli članak:

Adna Helić, bh. influenserka, koja je uhapšena u akciji “Black tie 2”, osumnjičena je da je sarađivala sa narkokartelom “Tito i Dino”. Za nju tužilac ne traži pritvor, već mjere zabrane.

Tužilaštvo traži mjere zabrane za petero povezanih sa kartelom “Tito i Dino”: Prali novac od droge, dogovarali na Skyu
Iako jučer u sudnici tužilac nije obrazlagao šta joj se tačno stavlja na teret, Faktor saznaje za šta se tereti influenserka i vlasnica studija ljepote u Sarajevu.

Tužilaštvo tvrdi na osnovu komunikacije putem Sky aplikacije između šefa međunarodnog narkokartela “Tito i Dino” Edina Gačanina i bivšeg policijskog službenika Specijalne policijske jedinice Dženisa Kadrića, a koja se odnosi na prenošenje 200.000 eura iz Dubaija u BiH, spominje se da će novac prenijeti “izvjesna ženska osoba”.

U spomenutoj prepisci se navodi kako će toj osobi za tu uslugu biti plaćeno 6-7 posto od vrijednosti novca koji prenosi.
Operativna saznanja Tužilaštva BiH, kako je naveo tužilac u obrazloženju za mjere zabrane, odnosno pritvor osumnjičenima, ukazuju da upravo influenserica već duži vremenski period prenosi novac za narkokartel Gačanina.

Tužilaštvo, također, raspolaže podacima i da je Helić odmah nakon hapšenja Dženisa Kadrića otputovala u Dubai odakle se vratila nakon desetak dana, a kada joj je advokat potvrdio da nije predmet istrage.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale...

Iako njihova riba završi na trpezama i tanjirima širom BiH, samo na sedmičnoj bazi...

Mišo Banjac publici u BiH i regionu je poznat kao lider popularnog “Jet Set”...

Žena E. H. (29) iz Gračanice preminula je sinoć nakon komplikacija poslije porođaja.

Ledo plus je najveći proizvođač sladoleda i distributer smrznute hrane u Hrvatskoj. Ukoliko želite...

Klub Bošnjaka Gradskog vijeća Stolac uputio je zahtjev za poduzimanje hitnih mjera vezano za...