Jajce Online
SPORT

Prvi strateg jajačkih rukometaša: Vjerujem u ovu ekipu!

Rukometni klub Jajce osnovan je 1954. godine i jedan je od najstarijih sportskih kolektiva u ovom gradu.

Iz godine u godinu bilježe odlične rezultate u Prvoj ligi BiH, ali zbog loše finansijske situacije nisu u mogućnosti da naprave veći iskorak. Klub je iznjedrio dosta dobrih igrača i trenera koji su predstavljali Jajce, druge klubove i razne reprezentacije.

Među njima su i reprezentativac BiH Marko Panić, Alen Kulenović, Marko Karaula, Mirza Haseljić, te brojni drugi iz plejade starijih igrača.

Prvi strateg RK “Jajce” Benjamin Halaba dao je jedan krtaki intervju za FB profil Jajce sport.

Nakon prvog dijela sezone RK Jajce se nalazi na trećem mjestu s 3 boda zaostatka za prvoplasiranim Čelikom. Vas komentar na ovu polusezonu?

– Ako uzmemo u obzir da se poništavaju bodovi od ekipa Slobode i Gračanice 2, ekipa Jajca zauzima drugu poziciju s dva boda zaostatka za vodećim Čelikom. Što se tiče polusezone više sam nego zadovoljan, momci su ispoštovali sve što smo dogovorili na početku sezone tako da je cilj ostvaren. Još jednom veliko bravo za moje dečke na osvojenom drugom mjestu i idemo dalje.

Po dosad viđenom koga iz ekipe vidite kao lidera na terenu?

– Tu je par iskusni igrača koji su odigrali na nivou i pokazali da su nosioci ekipe.

U drugi dio sezone ćete ući s istim sastavom ili imate u planu još pojačati ekipu?

– Prije svega želim da zadržim ovu ekipu i da ostanemo do kraja sezone jer vjerujem u svoje momke i možemo puno toga da napravimo.

Konačno je u prvom dijelu sezone bilo dozvoljeno prisustvo publike. Jeste li zadovoljni posjetom i podrškom na utakmicama koje su igrane?

– Pa naravno da sam zadovoljan jer publika nam je jako nedostajala, a što se tiče posjete želim da se zahvalim svima, posebno “Dilberima” koji su nas pratili i na par gostujućih utakmica i bili naš sedmi igrač.

Što očekujete od reprezentacije BiH na predstojećem Europskom prvenstvu koje će se igrati u prvom mjesecu 2022.godine?

– Novi trener je dosta toga promijenio, ima tu novih mladih igraća koji će se maksimalno truditi da ostvare najbolji rezultat za reprezentaciju i naravno prolaz.

 

(Jajce sport)

Povezane vijesti

Jakešević karijeru nastavlja u HNK ‘Šibenik’

admin

Ante Katić izbaran za potpredsjednika UO Karate saveza SBK

admin

Oštra poruka ‘Dilbera’ igračima Elektrobosne: Kako, zašto i zbog čega?

admin