Search
Close this search box.

Prvi put jedna liga može imati 6 učesnika Lige prvaka, Italijani spremaju “namještaljku”

Podijeli članak:

Italijanska Serija A naredne sezone bi mogla imati šest predstavnika u Ligi prvaka, što bi bilo prvi put u historiji za jednu ligu, a za to je potrebno da Atalanta sezonu okonča na petom mjestu gdje se trenutno i nalazi.

Naime, Atalanta je ranije osigurala plasman u Ligu prvaka (Serija A je dobila dodatno mjesto na osnovu osvojenih bodova ove sezone), a nakon što su sinoć osvojili Evropsku ligu (pobjednik također ide u LP), otvorila se mogućnost da i šesti klub iz Serije A zaigra u najelitnijem klupskom nogometnom takmičenju u Evropi.

Takvom raspletu se nadaju u Romi koja je trenutno šestoplasirana, a za to je potrebno da klub iz Bergama ostane na petom mjestu na kraju sezone. Ukoliko ekipa Gian Piera Gasperinija preskoči Bolognu ili Juventus na tabeli, za kojima zaostaje dva boda uz susret manje na svom kontu, Roma će ipak igrati u Evropskoj ligi.

Atalanta je trenutno peta sa 66 bodova, dok su ispred Bologna i Juventus sa 68. Ostalo je još jedno kolo u Seriji A, ali što je najvažnije, Atalanta ima i utakmicu manje koja će igrati protiv Fiorentine tek 2. juna.Juventus u posljednjem kolu za vikend dočekuje Monzu, dok Bologna gostuje Genovi. Atalanta će, pored zaostale utakmice sa Fiorentinom, odigati i domaći meč protiv Torina.

Ukoliko se rezultati poklope, što je vrlo moguće, Italijani će u Ligi prvaka naredne sezone imati čak šest predstavnika.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Današnjim utakmicama u grupama A i B će početi drugo kolo Evropskog prvenstva u...

Već mjesec dana nema sastanaka ni pregovora partnera na državnom nivou vlasti, a ni...

Vrtoglavih, gotovo tri hiljade maraka, iznos je potrošačke korpe za mjesec april, dok penzije...

Pripadnici specijalne jedinice italijanske policije uhapili su 22-godišnju djevojku iz Bosne i Hercegovine u...

Tragedija se dogodila u mjestu Radešine, kod Konjica, gdje se utopio maloljetnik.

Savjet ministara BiH usvojio je izvještaj o radu Ekspertskog i Pravnog tima u vezi...