Search
Close this search box.

Prva predstava Jajačkog amaterskog kazališta oduševila publiku

Podijeli članak:

Sinoć se tražilo mjesto više u dvorani Doma kulture Jajce gdje je premijerno prikazana predstava “Ne zaklanjajte mi sunce” u izvedbi Jajačkog amaterskog kazališta. Iako naziv kazališta sugeriše neformalni pristup, ova predstava je bila sve samo ne amaterska. Sjajno odabrana glumačka postava iznijela je svoje uloge s izvanrednom preciznošću, prikazujući suptilno i duboko slojevitu sliku savremenog društva.

U predstavi je istaknuta tema dominacije društvenih mreža u današnjem svijetu te gubitak osjećaja za humanost i autentičnu ljudsku povezanost. Kroz živopisne likove i uvjerljive dijaloge, publika je bila vođena kroz refleksiju o konzervativnim vrijednostima, prihvaćanju nesavršenosti te sveprisutnom licemjerstvu i strahu od promjena.

Oni su maestralno prikazali društvo gdje se često ističe potreba za savršenstvom i postizanjem uspjeha. U savremenom digitalnom svijetu, čini se da je licemjerstvo dominantno, jer se svaki korak koji napravite može osuditi ukoliko ne odgovara očekivanjima neke kritične mase, što često dovodi do osjećaja otuđenosti.

Svaki pokušaj promjene nosi sa sobom određenu dozu rizika, što može ugušiti nečije snove i ambicije. Često se čini nemogućim imati dobru ideju koja nije unaprijed osuđena od strane široke mase prije same realizacije. Svi smo svjesni da se mnogo toga svodi na broj klikova i lajkova, dok veliki broj ljudi bez stvarnog razloga ili kompetencije kritizira druge, što čine iz straha ili osjećaja inferiornosti.

Uprkos svim pritiscima javnosti i preprekama s kojima se suočavamo, važno je ostati dosljedan svojim željama i snovima.

Mnogi smatraju da živimo u vremenu gdje postizanje ciljeva često izgleda kao nemoguća misija, no ako se čovjek posveti s predanošću, rezultati će ga proslaviti i postaviti čvršće temelje od onog prividnog sjaja koji se stvara na društvenim mrežama.

Izdvajanje iz mase postaje izazovno, ali to je upravo ono što je najbolje demonstrirano u sinoćnjoj predstavi, koja je bila iznimno autentična od samog teksta, preko muzike

Gradskog duhačkog orkestra – Limene glazbe Jajce do postavljanja scenografije.

Redatelj predstave, Bruno Grebenar, demonstrirao je majstorstvo u vođenju ansambla, postavivši scenu koja je bila savršeno usklađena s dubokom porukom teksta. Glumci su briljantno interpretirali svoje uloge, pružajući publici nezaboravno kazališno iskustvo.

This slideshow requires JavaScript.

Ova premijera označava i povratak amaterskog kazališta u Jajcu na scenu nakon dugog vremena. Grad koji se ponosi bogatom kulturnom tradicijom, s najstarijim festivalom u BiH, sada ponovno ima aktivno amatersko kazalište. Iskrene čestitke upućujem članovima HKD Napretka, posebno predsjedniku Radoslavu Tokiću i mom bivšem predsjedniku Franji Leovcu, čija predanost i entuzijazam su ključni za revitalizaciju kulturnog života kraljevskog grada. Također, sve pohvale idu redatelju, glumcima, članovima orkestra i svim drugim članovima tima koji su doprinijeli ostvarenju ove fenomenalne predstave!

Nakon ovog uspješnog debija, nadam se da će Amatersko kazalište nastaviti s radom (bez pomoći “naših” stranaca) i dalje stvarati izvanredne predstave koje će oplemeniti kulturnu scenu Jajca i šire.

Ova predstava dokazuje da čak i u malim sredinama entuzijazam, predanost i umjetnički talenat mogu procvjetati! Sretno i samo furajte JAKo!

 

(Jajce Online/Edvin Crnkić)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Kod Kladnja je došlo do saobraćajne nezgoda u kojoj su povrede zadobile dvije žene,...

Vrh planine Nemrut jedno je od najljepših mjesta u Turskoj za posmatranje izlaska i...

se tiče prognoze za neki naredni period, nisu nikako optimistične što se tiče proizvođačima...

Miralem Pjanić (34) je u razgovoru za talijanski Corriere dello Sport otkrio da je...

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za veljaču 2024. u Federaciji BiH iznosila...

U evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH početkom marta bilo je 338.528...