Pronađen podstanar sejo! Vlasnik stana ispoštovao pronalazača

Neugodnu situaciju doživio je Semir Kozić iz Sarajeva, a svoju stranu priče ispričao je novinarima našeg portala. Njega je podstanar Sejo prevario za iznos kirija, duga koji su nastali neplaćanjem računa u izdatom stanu.

Pogledajte šta mi je od stana uradio podstanar Sejo!

Semir je odlučio izdavati stan koji mu se nalazi u ulici Seada Sinanovića u Otesu. Stan je dvosoban (65 kvadrata) idealan za porodicu. Semir postavlja oglas na PIK.ba pod cijenom od 300KM u nadi da će pronaći idealnu porodicu koja će boraviti u njegovom stanu. Renovirao je stan, postavio podno grijanje, pripremio za boravak i život porodice koja bude tu boravila – govori Semir Kozić za portal Crna-Hronika.

Nakon objave članka na našem portalu, vlasnik stana pozvao je dobre ljude da pronađu Seju. Ponudi je i novčanu nagradu koju je i ispoštovao osobi koja je pronašla i poslala informacije o lokaciji na kojoj se nalazi Sejo.

“Uz pomoć mnogobrojnih građana i prijatelja koji su pomogni da se pronađe Sead. Sead je obavio razgovor sa advokaticom. Obavezao se da će isplaćivati dug u ratama te se izvinuo za nastalu situaciju. Želim skrenuti pažnju da smo zajedno jači u dobru. Sead je shvatio da je pogriješio. Žao mi je komentara građana koji pišu da nismo imali ugovor. Nemojte gledati svegati sve negativno. I ovo se završilo mirnim putem i velikom školom za Seada ali i za nas. Za sve ima rješenje. Samo treba vremena. Hvala dobrim ljudima, hvala portalu Crna-Hronika. Zajedno možemo promijeniti negativnu sliku u BiH. Neka ovo bude opomena za sve koji pomisle da prevare nekoga. Neka ovo bude opomena i za ljude koji izdaju svoje poslovne prostore, stanove. Ne želim da niko prolazi ono što smo mi prošli. Hvala još jednom” – izjavio je Semir Kozić za portal Crna-Hronika.

Semir, kako je prvobitno najavio, nagradio je pronalazača koji je uspio uspotaviti kontakt sa Seadom, te tako zaradio 200KM.

Semir Kozić

 

(Crna hronika)